HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de stad van Romeo en Juliet

Verona is een UNESCO cultureel erfgoed en een magische aantrekkingskracht voor bezoekers uit de hele wereld. De onvergelijkbare charme van het historische centrum van Verona met haar smalle steegjes, de Piazza Bra en de romeinse Arena fascineren de bezoeker zo veel als de reis op zoek naar de voetsporen van Romeo en Juliet, het beroemdste liefdespaar van de gehele literatuurgeschiedenis.

Reeds ten tijde van het Romeinse Rijk, werd Verona de "kleine Rome ' genoemd, vanwege het belang ervan in het noordelijke deel van Italië - de bijnaam is waarschijnlijk een van de redenen voor de bouw van het indrukwekkende Romeinse amfitheater in de stad, die bewaard is gebleven tot op heden.

Wat te zien in Verona? Verona is vol met attracties en fascineert elke bezoeker met haar middeleeuwse historische centrum en de unieke sfeer. Het maakt niet uit of je in het historische centrum van Verona op de Piazza Bra of de Arena Romana bent, in de voetsporen van de Scaligeri nel Castelvecchio bent of als je wat quality time door wilt brengen onder het balkon van Giulietta - Verona zal je verrassen met haar vele mooie pleinen en must-see attracties. Onze suggesties:

- Arena di Verona

- Basiliek van San Zeno

- Torre dei Lamberti

- Castelvecchio

- La Casa di Giulietta

- Piazza Bra'

- Ponte Scaligero

- Arche Scaligere

- Teatro Romano

- Via Mazzini

In de voetsporen van Romeo en Julia in Verona

Het middeleeuwse oude centrum van Verona is de perfecte plek om de dagen van Romeo en Juliet te herbeleven. Elk jaar bezoeken veel toeristen en liefdesparen Verona, en volgen de sporen van de twee geliefden. Ze maken foto's vanaf het beroemde balkon van Casa di Giulietta; nemen een kijkje in het huis van Romeo en besteden een paar minuten in stilte voor het graf van Juliet. Overal waar je kijkt, kun je geliefden zien die kleine stukjes papier met hun beloften van trouw of hun initialen op de muur van het huis van Giulietta hangen, of dat ze deze ondanks het verbod op de muren van de huizen of op de stenen bevestigen.