HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Het Gardameer

Het Gardameer is een onuitputtelijke bron van ideeën voor uw vakantie

Het Gardameer, is het grootste meer van de Italiaanse meren. In het zuiden is het omringd door moreneheuvels en in het hoge en smalle noorden wordt het omwikkeld door hoge bergketens die de vorm van een fjord hebben en die haar beschermen door het milde Middellandse Zee klimaat.
De schitterende omgeving, het milde klimaat, de weelderige vegetatie, voornamelijk bestaande uit olijfbomen, palmen, cipressen, citroen- en sinaasappelbomen, de intense kleur van het water, met een sterke blauwe tint en transparantie, maken het tot een unieke bestemming.
Voor vakantie liefhebbers is er genoeg te doen qua ontspanning, sport, cultuur, entertainment en uiteraard het ontdekken van de leuke plaatsen rondom het meer.
Het Gardameer is een onuitputtelijke bron van ideeën voor uw vakantie ... het schitterende water en de verscheidenheid aan landschappen vormen een ware open-air sportschool.
Naast het zeilen en windsurfen welke het Gardameer beroemd hebben gemaakt over de hele wereld , kunt u een heleboel andere sporten beoefenen.
Als u houdt van de natuur, kunt u excursies rond het meer en de hoger gelegen gebieden doen, of ga paardrijden om de meest afgelegen uithoeken van het meer te ontdekken of wat dacht u van heerlijk te ontspannen met een partijtje golf. De mountainbikers kunnen zich uitleven op de meer dan 1000 km bewegwijzerde paden. Ook is het gebied rond de Arco voor de meer atletische personen onder ons een van de beste bestemmingen in Europa voor free climbing. Hier zijn uitstekende klimscholen en ideale muren om op te oefenen.
En voor liefhebbers van kunst en geschiedenis, zijn er de middeleeuwse dorpen verzameld tussen muren en torens, Venetiaanse kastelen, in Gargnano het grandioze "Palazzo Bettoni ", het is een van de mooiste villa's van het meer en de " Italiaanse Vittoriale ", het monumentale gedeelte van Gardone Riviera waar Gabriele d'Annunzio in de jaren '30 woonde, deze vormt een bijzonder gebied van gebouwen, straten, pleinen, theaters, tuinen, parken en waterwegen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Sirmione aan de overblijfselen van de Romeinse Villa bekend als "Grotte di Catullo".
Ook is er aan de kinderen gedacht en hoeven zij zich zeker niet te vervelen dankzij de ruime keuze aan themaparken. Zoals het beroemde Gardaland, het eerste pretpark in Italië.
Maar ook voor de waterparken zijn we op de juiste plek, er is keuze te over; van de Picoverde en Canevaworld tot de Cavour. Ook is er het nieuwe Adventure Park in San Zeno di Montagna en Parco Natura Viva in Pastrengo, een moderne dierentuin en het prachtige Sigurtà Park in Valeggio.