HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Perugia, hoofdstad van Umbrië, heeft een centrum dat is gelegen op een heuvel van circa 450 meter hoogte. Vanaf hier kun je de rest van de stad en de omgeving bewonderen dankzij de talloze uitkijkpunten. De Etruskische stad is het makkelijkst te voet te bereiken door middel van steile roltrappen.
In de zestiende eeuw werd er een burcht gebouwd in opdracht van Paus Paulus III, de Rocca Paolina, om de stad te beschermen tegen aanvallen. Het meest bijzondere deel vind je nu onder de grond en boven, op de plaats van de burcht, is er nu een tuin met prachtig uitzicht over de stad. Vanaf het parkje loop je de Corso Vannucci in die naar het beroemde plein Piazza IV Novembre met haar prachtige Fontana Maggiore leidt. Naast het fontein vind je hier de onvoltooide kathedraal en de Palazzo dei Priori met het museum Galleria Nazionale dell’Umbria die ook een bezoekje waard zijn.

Università per stranieri
Perugia is een studentenstad en staat vooral bekend om de Università per Stranieri (universiteit voor buitenlanders), de oudste universiteit van Italië op gebied van Italiaanse taal en cultuur voornamelijk gericht op buitenlandse studenten. Met name in de zomermaanden komen hier talloze studenten de Italiaanse taal leren.

Evenementen
Verder staat de stad bekend om festivals zoals Umbria Jazz waarbij in juli 10 dagen lang Jazz concerten worden gehouden, en Eurochocolate waarbij je gedurende een aantal dagen in oktober heerlijke chocolade kunt proeven. Perugia is dan ook de chocoladehoofdstad van Italië.