HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

een terras op Val d'Orcia

In de provincie Siena ligt in de omgeving van Val d’Orcia het stadje Pienza; een rijke stad als het gaat om natuurlijke en artistieke schatten die deze stad populair maakt onder toeristen. Het historische centrum van deze stad wordt tevens beschouwd als een artistiek en cultureel erfgoed.

Pienza werd tijdens de Renaissance herbouwd in opdracht van Paus Pio II Piccolomini, die zijn geboorteplaats een aanzicht wilde geven van een utopische stad die het ideaal moest worden van een plek die de vrede onder de mensen zou bewaren.
De charme van de Renaissance is hier in overvloed zichtbaar. Pienza is samen met Castiglion d'Orcia, Montalcino, San Quirico d'Orcia en Radicofani, een van de vijf dorpen die tot het artistieke natuur- en cultuurpark in Val d’Orcia behoren. Dit gebied is ontworpen volgens een territoriaal systeem om de erfenis van dit rijke gebied en de steden van Val d’Orcia te beschermen.

Onder de lokale producten van Pienza raden wij de Val di Chiana olijfolie aan die geserveerd wordt met bruschetta, tomaten en Pecorino , een zachte schapenkaas die bekend staat als een culinaire specialiteit.
De beste traditionele gerechten zijn voorgerechten of geroosterd brood, vaak gevuld met paddestoelen van Val di Chiana en Val d’Orcia.
Onder de pasta wordt de panzanelle met de pici sauce aangeraden: een huisgemaakte spaghetti of de befaamde pappardelle met een stevige saus. Ook wordt u de bekende witte Val di Chiana of de Nobile di Montepulciano aangeraden, een rode wijn die goed samengaat met vleesgerechten.