HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Montalcino

het land van Brunello

Montalcino is de thuisbasis van Brunello di Montalcino, een van de meest bekende Toscaanse wijnen. Deze wijn is bekroond met de hoogst mogelijke prijs DOCG, die al sinds juli 1980 wijnen keurt. Brunello is een wijn die van de sangiovese druivensoort wordt gemaakt, een klassieke druivensoort in Italië. Er zijn maar liefst drie soorten Brunello wijnen: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en Brunello di Montalcino Riserva.

Montalcino heeft daarnaast een rijke geschiedenis en heeft haar middeleeuwse karakter behouden. Je kunt hier de Abbey van Arigato, het kasteel Poggio alle Mura, het fort en de hermitage van de heilige kerk bekijken. Cultuur en kunst zijn hier samengevoegd in het Civiele en Diocesan museum, dat vele schilderijen van de Sienese school uit de 12de en de 14de eeuw bezit. Daarnaast kunnen toeristen deelnemen aan lokale evenementen, waar traditie en geschiedenis samenkomen. Hieronder vallen de opening van het jachttoernooi, festivals en spectaculaire optochten, kostuum en eetfestiviteiten.

Accommodaties in deze omgeving:

La Scala 1572 - San Quirico d'Orcia