HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Florence

het stad van Renaissance

De stad Florence vierde haar hoogtijdagen tijdens de Renaissance. De oude stad en de stedelijke omgeving reflecteren vandaag de dag de historische reis van deze bijzondere stad. De beelden, kerken, statige monumenten en de antieke winkels zijn karakteristiek voor deze stad en trekken jaarlijks miljoenen bezoekers aan.

Mocht u Florence binnen een weekend willen zien, dan is het raadzaam om alvast een aantal ideeën te hebben van hetgeen u wilt zien. U loopt namelijk al gauw het risico om iets waardevols te missen als u niet goed van tevoren plant. De meeste musea in Florence bieden de optie om uw kaarten van te voren online te boeken. Zo voorkomt u het wachten in lange rijen en bespaart u veel tijd. Door uw weekend in Florence goed voor te bereiden, vermijdt u onplezierige verrassingen en beslommeringen.

Onder de vele bezienswaardigheden in Florence zijn de volgende musea noemenswaardig als het gaat om de Renaissance en het Maniërisme. Het is aanbevolen om van te voren online te boeken zodat u lange rijen vermijdt. De volgende musea hebben een website waar u uw kaartjes kunt boeken:
 • Uffizi
 • Bargello
 • Galleria dell’Academia
 • Museo Bardini
Onder de historische gebouwen in Florence zijn vele religieuze bouwwerken te vinden waaronder vele kerken die vanuit een historisch en architectonisch oogpunt erg interessant zijn. De volgende gebouwen in Florence moet u gezien hebben:
 • De dom van Florence en de toren met de bel van Giotto
 • De Florence klooster
 • Heilige geest
 • Heilige kruis
 • Santa Maria Novella
 • San Marco
 • Orsanmichele
 • San Miniato al Monte
Tot slot zijn er ook een aantal noemenswaardige paleizen en monumenten:

 • Palazzo Vecchio
 • Ponte Vecchio
 • Palazzo Strozzi
 • Palazzo Pitti
 • Palazzo Medici Riccardi
Een weekendbezoek aan Florence is het perfecte romantische uitje of een alternatief voor degenen die lol wil hebben in een stad met een kosmopolitische cultuur.

Winkelen: kleding, sieraden en handenarbeid

Als u van winkelen houdt dan bent u in Florence op de aangewezen plek. Florence heeft veel te bieden waar het gaat om kleine shops die ambachtelijk vervaardigde souvenirtjes verkopen. Ook is Florence een interessante modestad met boetiekjes van topontwerpers en modesieraden. De Via Tornabuoni is een luxueuze winkelstraat gelegen nabij de Dom, waar u veel kledingwinkels kunt vinden. Mocht u met name geïnteresseerd zijn in modewinkels dan is de Piazza Repubblica een geschikte winkelstraat met vele modewinkels. Voor het winkelen zijn ook de Via Roma, Via Calzaioli en de Via De’Cerretani, die vanaf Stazione Santa Maria Novella tot aan de dom loopt, echte aanraders. Voor degenen die interesse hebben in lokale antiquiteiten is de buurt Santo Spirito en het Pitti Paleis en in het bijzonder de straat Via Maggio aan te raden. Naast de schoonheid van deze buurt die haar authentieke uitstraling heeft behouden– ooit de meest populaire buurt van Florence – zijn hier vele boetiekjes, winkels en antiquiteiten te vinden.

Een ander bezienswaardigheid die u niet moet missen is de beroemde Ponte Vecchio. Of u nou van sieraden en handenarbeid of van historische architectuur houdt, dit is een plek die u gezien moet hebben.

Markten in Florence

In de buurt Porcellino en de gelijknamige markt die van het plein van de Republiek tot aan de oude brug loopt, kan men handenarbeid en kleding in velerlei soorten vinden. Een ander markt die de moeite waard is San Lorenzo en heeft vele verschillende stalletjes met kleding en andere leren handenarbeid. Echter u moet hier blijven opletten op de kwaliteit, het kan zijn dat u ook relatief veel rommel tegen komt. Als u toch in deze buurt bent, dan raad ik u aan om groentemarkt van San Lorenzo te bezoeken, ook als u niet geïnteresseerd bent in groente of fruit is een bezoek aan deze markt de moeite waard omdat de sfeer hier erg bijzonder en aangenaam is. Ook kunt u hier vele kleine authentieke restaurantjes vinden.

Een andere markt, Cascine, gelegen in het grootste park van Florence, en deze wordt doorgaans elke dinsdag gehouden. Het is een klassieke markt als het gaat om kwalitatief goede kleiding met goede prijzen. Als u een getraind oog hebt, dan kunt u hier waar voor uw geld vinden. Voor degenen die een bezoek willen brengen aan de council is het aan te raden om in de ochtend te gaan ook omdat het een paar uur duurt om alles goed te bekijken. De meest geschikte uren zijn in de ochtend zodat men rustig door de markt kan wandelen zonder dat het overbevolkt is.

Florence is een stad die u per voet moet leren kennen. De grootste attracties zijn gesitueerd in het oude centrum van de stad. U kunt uw auto tegen een tarief van minstens twee euro per uur parkeren in het centrum en van daaruit met te voet de stad verkennen. Ook kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer. De stadbus is een aanrader. Voor meer informatie over de schema’s en de vertrektijden kunt u de website www.ataf.net raadplegen.