HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

één van de hoogstgelegen stadjes van Italië, met prachtig uitzicht over Toscane en Umbrië

Cortona is een klein gezellig stadje in de Valdichiana vallei, in de provincie Arezzo. De stad, omringd door stenen muren die nog steeds zichtbare Etruskische en Romeinse karaktertrekken bevatten, is gebouwd op een heuvel, die ongeveer 600 meter hoog reikt. Deze verhoogde ligging zorgt voor een goed uitzicht vanuit verschillende punten van de stad, waardoor u de prachtige landschappen van de Valdichiana kunt bewonderen. Ook is het Trasimeno meer in Umbria te zien.

De kleine stad biedt veel interessante dingen om te bezoeken, met inbegrip van het Museo Diocesano (verzamelt verschillende objecten en kunstwerken uit de kerken van het grondgebied die behoren tot het bisdom) en de MAEC (De Etruskische Academy Museum van de Stad van Cortona), waar het mogelijk is vele artefacten te zien, gevonden in de Etruskische archeologische sites in de omgeving.
Niet te missen is een bezoek aan de prachtige Santa Margherita heiligdom, de patroonheilige van de stad, en het Girifalco fort. Beide zijn gelegen op het hoogste punt van de heuvel, die u veilig te voet kunt bereiken via korte, steile paden langs de stadsmuren met uitzicht op het omliggend gebied.
Net buiten de muren van Cortona, bevindt zich de Convento delle Celle, eerste klooster gebouwd door San Francesco van Assisi in 1211, waar nu nog steeds een kleine gemeenschap van broeders woont.