HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

in het hart van Toscane

Chianti

Toscane staat wereldwijd bekend als een van de meest bekende gebieden in Italië. In het hart van Toscane ligt, tussen de steden Florence, Sienna en Arezzo, een klein gebied dat Chianti wordt genoemd en bekend is vanwege haar diverse en heuvelachtige landschap en hoogwaardige wijnproductie.

Chianti’s beeldige heuvelachtige landschap bestrijkt een oppervlakte van bijna twintig kilometer. De wijnen die in de steden van dit gebied worden geproduceerd worden “Chianti Classico” genoemd en hebben het label van het bekende merk Gallo Nero.

Wanneer men door dit landschap rijdt ziet men groene olijfbomen, geometrische patronen van de weggetjes die worden omgeven door cipresbomen en het voelt alsof men zich in een schilderachtige omgeving waant. Het zien van dit uitzicht is haast een totaalervaring van de provincie Toscane. Toscane hoort zodoende vanuit het hart van Chianti te worden ontdekt waarna u de omliggende dorpjes en stadjes kunt bezoeken om de regio steeds een beetje beter te leren kennen.

De wegen in Chianti zijn goed onderhouden maar zijn niet bedoeld om met hoge snelheden te rijden. Door het heuvelachtige landschap moet men rustig aan rijden maar hierdoor kan men des te meer genieten van het uitzicht.

Vanuit Florence is snelweg 222 een goed beginpunt en vanuit Sienna kan men de Chiantigiana Vecchia nemen om in Chianti te komen. De snelwegen die naar Florence leiden kunt u het beste vermijden. Onderweg zijn vele interessante bezienswaardigheden niet zichtbaar door de bomen en de heuvels en kunt u het beste een aantal stops maken. Kastelen, dorpjes en kleine steden, boerderijen, kerken en villas uit de Renaissance zijn gebouwd in harmonie met het landschap. De beste stops zijn in de kleinere steden waar vanuit men de cultuur van de Chianti kan ontdekken. We raden Badia a Passignano aan; een beeldig en tevens antiek gedeelte van Chianti dat goed bereikbaar is vanaf de snelweg Florence-Sienna. Het dorpje Volpaia is zodanig prachtig dat het lijkt alsof uzich op een filmset bevindt. Daarnaast zijn de historische centra van Motespertoli en Monteriggioni absolute aanraders.