HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Castiglione della Pescaia / Costa degli Etruschi

langs de Toscaanse kust

Castiglione della Pescaia

Ongeveer 20 km van Grosseto ligt een van de meest beeldige middeleeuwse dorpjes aan de kust van Toscane, genaamd Castiglione della Pescaia.
Castiglione della Pescaia is vandaag de dag een bekende toeristenbestemming vanwege haar prachtige stranden, schone zee en volledig uitgeruste resorts. Dit dorp is herhaaldelijk bekroond met prijzen door de Touring club.

Het dorp is gesitueerd op een heuvel met een uitzicht op de rivier Buna. Het historische centrum is goed bewaard gebleven, met gebouwen zoals de 18de eeuwse kerk Santa Maria del Giglio, gelegen bij een bastion met middeleeuwse muren. De 16de eeuwse kerk St. Jan de baptist heeft een halfrond portaal, een bas reliëf en een vroege middeleeuwse ronde toren die uiteraard merkwaardig is. Net buiten de stad ligt het 18de eeuwse Rode huis waar men ook het natuurreservaat Diaccia Botrona kan bezoeken. Op weg vanaf Marina di Grosseto naar Castiglione ligt de bijzondere Pineta Tombolo, dat 10 km van de kust bestrijkt.


Costa degli Etruschi

Toscane heeft naast de heuvels en een uitgestrekt landschap een adembenemende kust die veel te bieden heeft.
Het gedeelte tussen Livorno tot aan Populonia wordt “Costa degli Etruschi” genoemd. Hier woonden 1000 jaar geleden de oude Etrusken. De kust staat bekend om haar restaurants met schaaldieren. “Cacciucci” is een overheerlijke vissoep en een absolute must.

In de bekende regio Bolgheri bevinden zich de wijntuinen van Montescudaio Doc waar bekende wijnmerken zoals Sassicaia, Ornellaia en andere kwalitatieve wijnmerken worden geproduceerd. Castagento Carducci is een beroemde regio waar de bekende en de meest gerenommeerde Italiaanse dichter Giosue Carducci vandaan komt.
Het heuvelachtige Val di Cornia is gelegen tussen de rotsen van Suvereto Campiglia Marittima. De gunstige ligging tussen de kust de heuvels is van invloed op de rijke smaak van de olijfolie en de wijn van deze regio.
Marina di Bibbona wordt omgeven door een dichtbevolkt bos langs de kust. Dit is een topbestemming voor internationale toeristen die van ontspanning houden en tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in sport en spel.

Populonia was een van de meest belangrijke centra tijdens de oudheden. Op deze plek bewerkten en verhandelden de oude Etrusken ijzer en metaal. Aan de top van de heuvel, die wordt omgeven door de zee, heeft het dorp een schitterend uitzicht. De middeleeuwse muren en het kasteel uit de eerste helft van de 20ste eeuw hebben kleine doorgangen, winkeltjes, en een museum over het leven van de Etrusken en de Romeinen.

Populonia is verbonden aan de golf van Barrati en een van de meest belangrijke overblijfselen uit de Etruskische oudheid met een archeologisch park en de necropolis van San Cerbone. De golf van Baratti is zonder twijfel het meest prachtige gedeelte langs de kust van Toscane.