HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Tussen de Etna en de zee

Catania is een van de parels van Sicilië, gelegen halverwege tussen de Etna en de Middellandse Zee, met haar charme trekt ze elk jaar duizenden toeristen. De unieke architectuur waarvoor lavasteen is gebruikt om veel van de gebouwen te bouwen en de zeebries die de straten bereikt, maken het zeker tot een must om te bezoeken als je op Sicilië bent.
Onze suggesties: het historische centrum van Catania, rijk aan monumenten die worden gekenmerkt door lavasteen, kerken, markten, zoals die op maandag en misschien wel de meest suggestieve vismarkt van La Pescheria, op een steenworp afstand van de Piazza Duomo. De markt is open zolang er klanten zijn en verse vis te koop is. Een typisch Siciliaanse markt, kleurrijk, gevuld met het geschreeuw van de vissers die de vangst van de dag verkopen, in de ban van de typische geuren van de Middellandse Zee, zal je een onvergetelijke ervaring bezorgen.
Piazza Duomo waar het standbeeld van de olifant staat, is het symbool van Catania. Volgens de legende zou het het beschermen tegen de uitbarstingen van de Etna. De fontein in Piazza Duomo ontleent zijn naam aan de goochelaar en necromancer Eliodoro die, volgens de legende, schrijlings op de olifant was toen hij naar Constantinopel vertrok. In Piazza Duomo kunt u nog steeds het Palazzo degli Elefanti, het Palazzo dei Chierici en de kathedraal bezoeken, absoluut niet te missen.
De dagelijkse route door Catania gaat verder op de Via Etna, zodanig gebouwd dat je altijd een uitstekend zicht op de Etna hebt en ook de winkel- en wandelstraat is. Het benedictijnenklooster, een van de grootste monastieke complexen in Europa en UNESCO-werelderfgoed, bewaart wonderen zoals de hangende tuin en een Romeinse domus.