HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Torino en Provincie

Turijn en Ivrea: tussen de populairste bestemmingen

Turijn
Turijn is een Italiaanse stad en hoofdstad van de regio Piemonte en is een van de belangrijkste universitaire, artistieke, toeristische, wetenschappelijke en culturele centra van Italië. Op zijn grondgebied zijn er gebieden en gebouwen opgenomen in twee activa beschermd door UNESCO: Sommige paleizen en gebieden die deel uitmaken van het circuit van Savoy residenties in Piemonte.
In 2006 was het de thuisbasis van de Olympische Winterspelen en is nog steeds de geboorteplaats van een aantal Italiaanse records van de "Made in Italy" in de wereld als de Vermut, de chocolade-gianduie en de beroemde "bicherin".
De stad is zeer beroemd om het complex van de Italiaanse auto-industrie, van hieruit komt de beroemde Fiat.

Ivrea
De stad Ivrea is een Italiaanse gemeente in de stad Turijn. Het wordt beschouwd als het zenuwcentrum van de Canavese en wordt in 2018 onderdeel van het UNESCO World Heritage.
Het door UNESCO erkende culturele erfgoed heeft in de loop der tijd zijn originele architectonische kenmerken en de originele buitenruimtes behouden, in feite, De verandering in het type productie dat Ivrea de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd, heeft geleid tot louter functionele aanpassingen voor sommige gebouwen die het oorspronkelijke ontwerp, de architectonische en de compositionele kwaliteiten niet hebben veranderd, Naast de zeer symbolische waarde van de industriële en sociaal-economische ervaring van Ivrea als geheel.
Het Ivrea Carnaval is een unieke gebeurtenis waarin geschiedenis en legende samengaan om leven te geven aan een groot populair burgerfestival met een sterke symbolische waarde, waarin de gemeenschap van Ivrea haar vermogen tot zelfbeschikking viert, herinnerend aan een episode van bevrijding uit de tirannie van de middeleeuwse herinnering.
Bekend om de spectaculaire slag om sinaasappels die drie dagen duurt op de belangrijkste pleinen van de stad