HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Langhe en Roero

Langhe en Roero: tussen natuur en landschap

Langhe:

Het is onmogelijk om aan de Langhe te denken zonder ze te associëren met gastronomie. Het gebied is een opeenvolging van wijngaarden: De wijnen behoren tot de typische lokale producten en de namen van de plaatsen geur van wijn, Barolo, Barbaresco, Roero.

Maar de typische producten zijn ook truffels, vleeswaren, kaas en vlees. De beroemde witte truffel van Alba, waarvoor elk jaar een belangrijke beurs is die veel bezoekers trekt, zelfs buiten de nationale grenzen, in Alba. In 2016 wordt de 86e editie van de Alba International White Truffle Fair gehouden van 8 oktober tot 20 november. Dankzij de producten is het hele gebied een bestemming geworden voor voedsel- en wijntoerisme.

Het gebied is zeer indrukwekkend, je zult over de steile profielen van de Rocche del Roero komen, Die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed, in de heuvels van de Langa del Barolo en Barbaresco en in hun wijngaarden, tot aan het landschap van de Hoge Langhe, waar het weelderige groen van het bos domineert.


Alba:
In het hart van de Langhe vinden we Alba.
Alba is een Italiaanse stad in de provincie Cuneo in Piemonte. De stad maakt ook deel uit van de charmante wijk Langhe, de historische regio Piemonte tussen de provincies Asti en Cuneo in 2014, samen met Roero en Monferrato in de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties.

Alba wordt ook wel de "stad van honderd torens" genoemd vanwege het grote aantal torens dat in het verleden voor defensieve doeleinden werd gebouwd.

Alba heeft een belangrijk historisch en cultureel erfgoed: De oude tempel, het theater en het forum van de Romeinse tijd, het eerste doopvont en de middeleeuwse torens die zijn verdwenen verwachten je rond de straten van de stad.

De stad blinkt uit in oktober en november tijdens de Wereldmarkt van Alba White Truffle, ideale plek om de truffels van het grondgebied van Langhe, Monferrato en Roero te waarderen en te kopen.


Roero:
De Roero is een geografisch en historisch gebied van Piemonte, gelegen in het noordoosten van de provincie Cuneo. Het ontleent zijn naam aan de familie met dezelfde naam "het Huis van Roero" die dit gebied lange tijd domineerde.

Roero staat bekend om de productie van kwaliteitswijnen, waaronder:

  • Roero Arneis
  • Roero Arneis mousserende wijn
  • Roero superiore
  • Favorita

Accommodaties in deze omgeving:

Lindhouse

Cà Alfieri al 30