HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Lake District (Lago Maggiore, Lago d’Orta, Lago di Mergozzo)

een waterspiegel in Piemonte

Het Lake District wordt door de regio Piemonte erkend als een lokale VVV-kantoor voor het toeristische gebied dat het Lago Maggiore, het Orta-meer, het Mergozzo-meer en de Valleien van Ossola omvat, die de belangrijkste bezienswaardigheden zijn.
Lago Maggiore
Lago Maggiore is een prealpiene meer dat zich uitstrekt tussen Zwitserland en Italië. Het is het op een na grootste meer van Italië na het Gardameer.
Ten westen van het Lago Maggiore ligt de archipel van de Borromeïsche eilanden, waaronder Isola Madre en Isola Bella, die behoren tot de familie Borromeo.
Het eiland van de vissers is de enige die stabiel bewoond wordt, ookal zijn ze afkomstig uit een kleine gemeenschap, terwijl de twee "zusters" eilanden begeerd worden tussen de toeristen die de twee prachtige paleizen en de bijbehorende tuinen bewonderen, beroemd in heel Europa voor de kwaliteit van het landschap en de zorg en verscheidenheid van de plantenarchitectuur, bestaande uit meer dan 2000 variëteiten van verschillende soorten.
Lago d'Orta
Het Orta-meer, of Cusio, ligt ten westen van het Lago Maggiore: Het is het meest westelijke van de pre-alpiene meren van Noord-Italië, volledig gelegen in Piemonte.
In het centrale gebied van de oostelijke kust staat het dorp dat in de loop der tijd zijn naam gaf aan het meer, ooit genoemd Cusio, zoals Cusio was en nog steeds is het gebied waar het is gevestigd. Orta San Giulio, een beroemd en romantisch vakantieoord, wordt gedomineerd door de Sacro Monte, met zijn 20 kapellen fresco's van Morazzone. Voor het eiland ligt het eiland San Giulio, met de gelijknamige basiliek van sec. IV, herbouwd in de IX en XI eeuwen.
Lago di Mergozzo
Het meer van Mergozzo is een klein en kristalhelder water dat zich bevindt in Verbano Cusio Ossola, in Piemonte, een paar kilometer van de Golf van Borromeo en vervolgens van Verbania naar Baveno. Op het kleine meer kijkt het kleine stadje uit dat naam geeft aan het meer: Mergozzo.
Het meer van Mergozzo is zeker een prachtige plek om te ontspannen en in alle rust te genieten van de natuurlijke schoonheid in de buurt.

Accommodaties in deze omgeving:

Agriturismo Rossolampone