HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Pesaro & Urbino

In de voetsporen van de oude Romeinen

Urbino en Montefeltro
Urbino is een van de belangrijkste steden in Marche, met haar grote Italiaanse kunst en architectuur. Urbino was een van de meest illustere hoven in Europa in de 15e eeuw en het paleis van de hertog Federico da Montefeltro is een van de mooiste Italiaanse Renaissance paleizen, met de Galleria Nazionale delle Marche met een opmerkelijke collectie schilderijen.
Van Urbino ga je richting noord-west naar Sassocorvaro, om het kasteel te bewonderen in het centrum van het dorp, dan stop je in Macerata Feltria om rond te kijken bij het middeleeuwse deel van de stad. Vanaf hier ga je naar het kleine stadje Carpegna, beroemd om haar prachtige paleis uit de Renaissance en om de rauwe ham, Prosciutto di Carpegna.
Pesaro
De stad Pesaro, "Pisaurum ', was een belangrijke Romeinse kolonie.
Nadat de Romeinen vertrokken doorstond Pesaro, net als de meeste van Italië, een onrustige leven onder de barbaarse heersers en Byzantijnen. Onder de heerschappij van de della Rovere familie bereikt Pesaro zijn grootste periode van voorspoed.
Het historische centrum van de stad bestaat uit pittoreske straatjes met oude paleizen, kerken, musea en vele interessante bibliotheken.
Niet te missen zijn de Musei Civi, het centrale plein met het Renaissance Paleis, het Rossini's House, de bibliotheek Oliveriana, het Villino Ruggeri, parel van de liberty-stijl, en de mozaïeken van de kathedraal.
De interessante grote stadsmarkt vindt op elke dinsdag plaats en de Antiek markt wordt gehouden op de derde zondag van elke maand. Er zijn honderden kledingwinkels, waarvan er vele van de hoogste kwaliteit.
Pesaro biedt ook 7 km van zandstranden en de betoverende San Bartolo Park, waar land en zee samenkomen in een werkelijk prachtige spektakel over de Adriatische kust.
Het park, dat ongeveer 1600 hectare groot is, heeft een goed georganiseerd netwerk van paden. De San Bartolo is bereikbaar met de auto of met de fiets langs de schilderachtige weg die begint in Pesaro. Op de top van het park kunt u een bezoek brengen aan Fiorenzuola en Casteldimezzo, betoverende middeleeuwse dorpen en Colombarone, een belangrijke archeologische vindplaats.
Pesaro staat het best bekend om de internationale Rossini Opera Festival. Elk jaar in augustus verschijnen meesterwerken van Gioachino Rossini, met wereldwijd bekende zangers en kunstenaars, en het Internationaal Festival van de New Cinema.

Fano
Fano was eerst een centrum van de beschaving van Picena, en vervolgens werd het een belangrijke Romeinse stad. Het is het eindpunt van de Via Flaminia die Rome verbindt met het Midden-Adriatische kust.
Fano stond bekend als Fanum Fortunae, een naam die verwijst naar de "Temple of Fortune", waarschijnlijk opgericht om de strijd van de Metauro te vieren, wanneer in het jaar 207 voor Christus de Romeinse legioenen het leger van de Carthaagse generaal Hasdrubal versloegen, uiteindelijk leidend aan zijn dood.
De marmeren Boog van Augustus is het symbool van de stad Fano, met zijn nog steeds bewaarde muren, voor het eerst gebouwd door de Romeinen, later uitgebreid door de familie Malatesta in de vijftiende eeuw en vervolgens versterkt door de pauselijke vorsten rond het jaar 500.
Het Palazzo della Ragione, in het centrale plein van de stad, dateert uit 1299 en herbergt het Theater della Fortuna. De prachtige museum van de stad is in het paleis van de Malatesta dat een heerlijk gerecht heeft.
De oude stad is vol met belangrijke kerken zoals de Santa Maria Nova, die een schilderij van de Perugino en een aantal prachtige oude paleizen herbergt.
De stad markt wordt gehouden op woensdag en zaterdag, terwijl een interessante antiekmarkt op elke tweede zaterdag en zondag van de maand wordt gehouden.