HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Monti Sibillini

tussen de natuur en de mens

Het Parco Nazionale dei Monti Sibillini, gedomineerd door de Monte Vettore (2476 meter boven de zeespiegel), brengt een harmonieuze relatie tussen de natuur en de mens, cultuur en milieu. Het is een land van legenden geassocieerd met bijzonder magische plekken (zoals de Grotta della Sibilla, de grot waar ooit een priester woonde die de toekomst kon voorspellen), maar ook een paradijs voor trekking, die je kunt beoefenen op de ruggen en de hoogste toppen van de Sibillini. Een echt niet te missen pad leidt van Foce di Montemonaco naar Lago di Pilato, het "meer met een bril", zo genoemd omdat het beschikt over twee aangrenzende plassen water, de thuisbasis van unieke en beschermde soorten van schaaldieren.

Montefortino en Amandola zijn beide dorpjes op de hellingen van de Monti Sibillini en maak perfect uitgangspunt voor veel excursies.
Sarnano is een plek waar je de lucht van de Monti Sibillini kunt inademen, de voetsporen kunt volgen van Sint Franciscus, een wandeling kunt maken rond een van de best bewaard gebleven middeleeuwse dorpen in de Marche en genieten van de vele gastronomische specialiteiten, in het bijzonder vleeswaren en kazen.