HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de stad van de pausen

Viterbo is een stad met een stenen kern, die heel erg openstaat voor reizigers die zich graag laten betoveren door middeleeuwse sferen. Stad rijk aan kunst en cultuur, biedt bezoekers een glimp vol charme: van middeleeuwse gebouwen tot paleizen uit de Renaissance, van Romaanse kerken tot de archeologische sites.

Viterbo wordt al eeuwenlang gedefinieerd als de stad van de Pausen, ter herinnering aan de tijd waarin de pauselijke zetel precies werd verplaatst in deze stad die nog steeds de sporen van die pracht en praal draagt.
De "Stad van de Pausen", de hoofdstad van oude Etruskische oorsprong en van grote historische tradities, heeft een monumentale structuur die behoort tot de belangrijkste van Lazio: aristocratische paleizen, monumenten vol met kunstwerken van grote belangstelling, suggestieve middeleeuwse wijken, kerken en kloosters van verschillende tijdperken, slanke torens en elegante fonteinen van graniet (de typische stenen constructie van Viterbo).

Viterbo is gevestigd in een overwegend thermisch gebied. De thermen, gebruikt in de Middeleeuwen en bezocht door pausen en beroemdheden, bieden therapeutische zorg, maar ook mogelijkheid voor recreatie en ontspanning.

Bezienswaardigheden zijn het Pauselijk Paleis, de Duomo Romanico di San Lorenzo (de thuisbasis van de kroning van wel zeven pausen), de wijk San Pellegrino (residentiële centrum van het middeleeuwse Viterbo), Piano Scarano (één van de oudste wijken van de stad, ooit vooral bewoond door boeren en ambachtslieden). Door de straten van het centrum zijn de romaanse kerken zoals de Santa Maria Nuova (een van de oudste van Viterbo) San Sisto en vele anderen te bewonderen.