HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Sorrento Massalubrense

Sorrento, het mooiste panorama van Napels

Sorrento is een van de meest populaire bestemmingen binnen het internationale toerisme. Eeuwenlang hebben reizigers uit heel Europa hier kunnen genieten van de schoonheid van de kust, de smaken en de kleuren van deze omgeving. Vele huizen en villas in Sorrento zijn gebouwd door Duitsers en Engelsen die hier besloten te blijven nadat ze hier een stop maakten tijdens hun “Grand Tour”.

Het historische centrum van Sorrento is gebouwd op een terras van donker en massieve stenen. Vanaf het terras kijkt men uit op de zee met op elke hoek een panoramisch uitzicht en een adembenemend uitzicht op de baai van Napels en Vesuvius. Kronkelige straatjes en suggestieve trappen leiden naar de haven en Marina.

De naam Sorrento ontleent zich aan de mythe van de Sirenen. Deze halfgodinnen woonden op kleine rotseilandjes en de legende gaat dat zij door het zingen van mooie liederen slachtoffers maakten: reizigers en zeemannen konden de verleiding van hun schoonheid niet weerstaan waardoor hun schepen tegen de rotsen te pletter liepen.

Doordat Sorrento goed bereikbaar is vanuit Napels en de luchthaven Capadichino, is deze stad altijd al een van de meest populaire reisbestemmingen geweest voor internationale toeristen onder wie vele beroemdheden. Sorrento is de huiskamer bij uitstek voor beroemdheden die willen genieten van de schoonheid en de gastvrijheid van deze fascinerende plek.

De processies op goede vrijdag zijn een van de belangrijkste attracties van Sorrento. Op de schiereilanden worden deze processies niet alleen door gelovigen maar ook door de hele lokale bevolking bijgewoond. Dit ritueel vindt al sinds de middeleeuwen plaats en wordt vandaag de dag gerekend tot een van de diepgewortelde tradities van Sorrento. Ook staat Sorrento bekend als de geboorteplaats van de Italiaanse schrijver en dichter Torquato Tasso, auteur van ‘Gerusalemme Liberta’. Dit beroemde gedicht gaat over het conflict tussen Moslims en Christenen tijdens de eerste kruistocht. Onder de verscheidene hoogtepunten van Sorrento behoort natuurlijk het eten waarvan de populairste specialiteiten de limoncello en de gnocchi alla Sorrentino de gehemelte van elke fijnproever hebben gestreeld. Naast deze klassieke recepten zijn ook een aantal producten van de schiereilanden zeer populair waaronder de bekende mozzarella Agerola, de Gragnano pasta, de extra vierge olijfolie van de eerste persing en natuurlijk de pizza; de schat van de golf van Napels. In de afgelopen jaren zijn Sorrento en de Sorrento schiereilanden daarnaast ook een belangrijke toeristenattractie geworden vanwege de wijnproductie.

In Sorrento kan men niet voorbij gaan aan het plezier van winkelen: de nieuwsgierigheid van bezoekers wordt hoe dan ook ontlokt. Het historische centrum, in het hart van de stad, is rondom de straat Via San Cesaro gebouwd. De structuur en plattegrond van het centrum is afgeleid van Grieks-Romeinse nederzettingen. De Via San Cesaro is de winkelstraat van de stad waar men vele modewinkels, kunstnijverheid, traditionele houtfineer, gourmet delicatessen en niet te vergeten de limoncello kan vinden. Wanneer men de zijstraatjes van de hoofdstraat bewandelt, ontdekt men vele werkplaatsen of restaurantjes in donkere steegjes en terrassen die uitkijken over de zee. Wanneer de weg opeens erg steil wordt is dat een teken dat de weg naar de Marina leidt waar de vissers op het strand hun vangnetten aan het repareren zijn of van een koffie genieten.

Sorrento biedt rust en als men het massatoerisme wil ontwijken zijn er een aantal rustige plaatsjes rondom Sorrento die goed bereikbaar zijn. De omgeving Capo di Sorrento is een heuse ontdekkingstocht met dorpjes als Massalubrense en Nerano. Een bijzondere plek is de Bagni della Regina Giovanna, een van de meest geliefde plekjes van de Sorrento schiereilanden. Dit voorgebergte van de baai van Sorrento ligt een kilometer van het stadscentrum af. Het klimaat is hier mild met adembenemende uitzichten en archeologische overblijfselen.

Het feit dat het landschap rondom Sorrento het ultieme voorbeeld is van vele verscheidene archeologische overblijfselen, waaronder van de villa Pollio Felice – een dorp dat teruggaat naar de beginjaren van het Romeinse rijk, getuigt dat Sorrento al vanaf de oudheden een plek is geweest waar veel leven was. De ruines van villa Pollio Felice worden beschouwd als een goede demonstratie van de buitengewone gevoeligheid van de Romeinen om rijke plekken uit te kiezen voor het bouwen van hun huizen. Zij waren zeer begaafd in het bouwen van huizen waarbij architectuur overloopt in de natuurlijke omgeving.
Accommodaties in deze omgeving:

Villa Carolina - Sorrento, Massalubrense

Villa Favorita - Sant' Agata Sui Due Golfi

Il Dolce Rifugio - Sorrento

La Campanella - Sant'Agata

Punta del Capo - Sorrento

Relais Manfredi - Castellammare di Stabia

Skyline Sorrento - Sorrento

Fisherman's Suite -Marina del Cantone, Nerano

Peter's House - Priora, Sorrento

Vera ed il Vervece - Massa Lubrense

Casa Lauren - Sant'Agata, Massa Lubrense

Relais Blu - Massa Lubrense, Sorrento

Villa Serena - Termini, Massa Lubrense

Melrose Sorrento Relais - Massalubrense

Villa Don Camillo - Sant'Agnello, Sorrento

Du Parc Boutique - Castellammare di Stabia

Villa Pietra Verde - Sorrento

Casale Pontecorvo - Sant'Agnello, Sorrento

Villa Caprile - Massa Lubrense

Relais Regina Giovanna - Sorrento

Relais Correale - Sorrento

La Giuggiola - Sorrento

Domo 20 - Vico Equense, Sorrento

Villa Graziosa - Vico Equense

Villa Salvatorosa - Vico Equense

Corte Degli Ulivi - Vico Equense

White Stylish Apartments - Vico Equense

Vesuvio View B&B - Vico Equense Na

Villa Scaramellino B&B - Vico Equense Na

Don Giulio Luxury Rooms

Bellevue Syrene

Le Capannelle - Sorrento

B&B - Apartment Magi House Sorrento

Domus Aequana - Vico Equense (Sorrento)

Cottage in Sorrento

Palazzo Scala - Sorrento

Corso Suite Sorrento

Agriturismo Palmentiello - Pompei

Agriturismo Nonno Luigino - Sorrento

B&B Concetta in Sorrento

Villa RosMary - Sorrento

Casale la Torre - Massalubrense (Sorrento)

B&B De Maria House Relais - Massalubrense

Alpha Hotel - Sorrento

Villa Alessandra - Massa Lubrense, Sorrento

Villa Regina - Sorrento, Capo di Sorrento

Villa Vesuvio, Massa Lubrense - Sorrento

Il Roseto Resort - Sorrento

Il Palmento Relais - Sorrento

Gocce di Capri - Massalubrense

Hotel Le Ancore - Marina di Aequa, Sorrento

Relais Axidie - Seano (Sorrento)

Villa Ketty - Vico Equense, Sorrento