HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Tropea, Pizzo Calabro

de Middellandse Zee: zee, kunst, eten

Tropea is in tweeën te verdelen: een bovenste gedeelte, het ‘echte’ deel en het deel eronder, ‘La marina’, dicht bij zee en de haven gelegen. De stad zelf (het bovenste deel) is gebouwd op een rots met uitzicht op zee, op een hoogte van ongeveer 50/60 meter boven de zeespiegel.
Tropea wordt gekenmerkt door smalle straatjes, pleinen en verrassende uitzichten op zee met haar intense turquoise kleur. Hoog boven een enorm rotsblok van zandsteen zijn achttiende-eeuwse gebouwen te vinden met prachtige gebeeldhouwde portalen, terwijl beneden een 4 kilometer lange kustlijn met kleine strandjes aan uw voeten ligt. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat Tropea uitgegroeid is tot een van de belangrijkste centra in Calabrië en een grote voorkeur bij toeristen heeft.

Op korte afstand van Tropea ligt Capo Vaticano: een van de bekendste badplaatsen in Calabrië vanwege haar smaragdgroene wateren, rijk aan koraal en mooie schelpen. Gelegen langs de kust van de Goden is Capo Vaticano een rotsplateau bestaande uit een aantal baaien en stranden, waaronder de prachtige baai van Grotticelle. De traditionele gerechten van Tropea zijn ook het vermelden waard, zoals Cipolla rossa di Tropea (rode ui), Fileja (pastagerecht), ‘Nduja (pikante smeerbare worst), olijfolie extra vergine, peperoncino en natuurlijk het heerlijke ijs.


Pizzo Calabro


Pizzo Calabro is een dorp met ongeveer 9.000 inwoners, gelegen op een helling op 44 meter boven zee in de provincie van Vibo Valentia. Het dorp heeft nog altijd het uiterlijk van een typisch vissersdorpje, met smalle straatjes die naar kleine binnenplaatsjes leiden, balkons met uitzicht op zee en niet te vergeten de stranden en kliffen.
De economie van Pizzo Calabro draait op visserij en de verwerking van tonijn, maar het zich snel ontwikkelende toerisme helpt daar ook steeds meer bij.