HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

kunst, folklore, schaal-en schelpdieren

Trani is een prachtige stad aan de Adriatische Zee, vlakbij het vliegveld van Bari, die reizigers aantrekt vanwege de geweldige haven en het historische architectonische erfgoed.

Trani is een toeristische must in Apulië en wordt voornamelijk bezocht vanwege het oude historische centrum, gebouwd met de typische lijmsteen uit Trani, met mooie gebouwen en kerken, de haven en het kasteel van koning Frederik II dat uitkijkt over de zee. Dit alles zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor alle reizigers die artistieke schoonheid kunnen waarderen.

De Romaanse kathedraal, die aan San Nicola Pelligrino (1097) is gewijd, is een fantastisch gebouw tegenover de zee, wat een herkenningspunt werd voor zeelieden; de Ognissanti (Allerheiligen) Kerk gebouwd door de Tempeliers in de 13e eeuw; het klooster en de Colonna Kerk, de Kerk van San Francesco en de San Giacomo Kerk maken het Romaanse bezoek aan Trani compleet.
U kunt echter niet weggaan voordat u het Palazzo dei Dogi van Venetië heeft gezien evenals de Synagoge van Giudecca, ooit een getto en een onderdak voor joden.