HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

het Florence van Zuid-Italië

Lecce wordt de “Dame van de Barok” genoemd, vanwege de barokke torenspitsen, poorten, kerken, monumenten en huizen in de historische kern van Lecce. De oude stad is te bereiken via Porta Napoli: vanaf hier kunt u de belangrijkste straten van de stad zien met elegante gebouwen uit de 18e eeuw. Verderop vindt u de kerken van Santa Maria della Provvidenza op Piazza Baglivi en de Santa Maria di Costantinopoli op Piazza Addolorata. In de Via Umberto I is het 16e eeuwse Palazzo Adorno een must, evenals de Basilica di Santa Croce, het symbool van de stad en het Barokke Lecce. Rondom Piazza Sant'Oronzo, waar het standbeeld van de beschermheilige staat, bevindt u zich in het hart van het stadsleven.

Lekker eten is in Lecce overal te vinden: in de restaurantjes van het centrum is er een rijk aanbod aan land- en zeevruchtenresrtaurantjes die kenmerkend zijn voor de typische keuken van Salento. 
Negroamaro, Salice Salentino en Primitivo di Manduria zijn slechts enkele voorbeelden van wijnen uit Salento die in het bezit zijn van een full-body, een rijkelijke kleur en volle smaak.