HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Valle delle Ferriere

wilde natuur dicht bij Amalfi

In het hart van Amalfi ligt het natuurreservaat Valle delle Ferriere, een merkwaardig doch beeldige wereld om te ontdekken. Laat je blik gaan over het beeldschone uitzicht, dat bekend staat om haar caleidoscopische scenario’s van een fabelachtig landschap. Gelegen in het Mediterrane gebied, is Valle delle Ferriere verrassend door haar variatie aan kleuren, de lichteffecten, haar vegetatie en watervallen in afwisselende zones die men met name met tropische landen associeert. Door overvloed aan water vindt men hier zeldzame tropische flora, waaronder de “Woodwardia radicans”. Onder de organismen die hier van de planten leven, bevinden zich “living fossil” die terug te dateren zijn aan het tertiaire tijdperk. Dit gebied wordt ook verrijkt door haar kleurige flora zoals de orchideeën die in verschillende felle kleuren voorkomen en de roze bloemen van de vleesetende plant “Pinguicola Hirtiflora”, die zich voedt met kleine insecten.

De omgeving is een ideaal leefgebied voor verschillende diersoorten en organismen: de amfibie, een roodachtig spectaculaire salamandersoort die ongevaarlijk is en de otter die met een beetje geluk in de bocht van de rivier Canneto te zien is wanneer hij op zoek is naar forellen. Onder de verschillende verschijningen bevinden zich ook aquatische insecten zoals de libelle, de kokerjuffer, efemeer maar ook springende kikkers, vogels en andere zoogdieren.

La Valle delle Ferriere herbergt ook antieke ruines waar papierproductie plaatsvond met een kwaliteitswaardige papiervoorraad. De onverwachte verschijning van deze ruines maakt de wandeling in dit gebied des te meer suggestief en fabelachtig.