HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Positano, de romantische stad

Positano is gelegen achter het Lattari gebergte. Deze bergen beschermen het dorp tegen de noordelijke wind. Hierdoor is het klimaat mild en droog. Positano heeft haar eigen unieke stadsplanning en architectuur: de huizen bevinden zich naast elkaar, helemaal tot aan de top van de rotsen. Wanneer men door Positano wandelt en om zich heen kijkt, raakt men verdwaald en verwonderd. De beeldschone omgeving met allerlei kleuren bloemen die de huizen decoreren, kleine werkplaatsen waar textiel en leer worden bewerkt en restaurantjes die gespecialiseerd zijn in schaaldieren, maken van deze plek een uitzonderlijke omgeving waar het op alle fronten wemelt van leven.

De kleuren en de patronen van de bloemen in de bewerking van textiel vormen het bekende modefenomeen “Moda Positano” die in de jaren vijftig populair was. Deze mode stond symbool voor vrijheid en het afweren van de stijve patronen van die tijd. Intussen is de “Moda Positano” tot een handelsmerk verheven. Daarnaast staat Positano bekend om haar eigenaardige accessoires: sandalen, slippers, klompen van kurk en hout en gestoffeerde slippers met zolen van touw die door befaamde schoenmakers op het moment zelf, voordat je ze aanschaft, met de hand worden gemaakt.

Positano “het dorp van de stairway” is beeldig en fascinerend met meer dan duizend exclusieve en unieke plekjes. Vanuit een archeologische perspectief gezien, biedt Positano een interessante kijk op de Romeinse villa. Defensieve torens die in de zestiende eeuw werden opgetrokken zijn te vinden op verschillende plekken waaronder de naast de rivier gelegen kathedraal St. Maria Assunta, die is geïnspireerd op de Byzantijnse bouwstijl.