HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Reizen tijdens Covid-19 Update III

Reizen tijdens Covid-19 Update III

Groene Zone Reizen om Vakantieplannen Aan Te Pakken

Beste reizigers,

De zomer is er al en zo wordt er gesproken over het opzetten van een "Green Zone-reisnetwerk" tussen EU-landen. Dit nieuwe beleidsvoorstel is naar voren gekomen naarmate de verspreiding van het virus geleidelijk wordt ingeperkt. Met deze oplossing wordt beoogd de toeristische sector en het economische evenwicht binnen de EU te redden.

'Groene zone'-strategie om zomer 2020 te redden

Het belangrijkste idee is om te zorgen voor veilige etikettering van RODE- en GROENE-zones tussen EU-landen. Rood betekent: "virus niet onder controle" en groen betekent: "virus onder controle". Door tussen groene zones te reizen, is het doel "(a) de verspreiding van het virus over het hele grondgebied te voorkomen en (b) de economische activiteit op een meer lokaal niveau te laten hervatten zodra het veilig is om dit te doen" (Bron). Reizen tussen rode zones zou nog steeds worden overwogen onder beperkingen en alleen bij essentiële redenen.

De Groene Zone-strategie is oorspronkelijk voorgesteld door Spanje, dat net als veel andere zuidelijke EU-landen afhankelijk is van de toeristische sector. Deze benadering met betrekking tot groene zones is nog steeds een discussie, aangezien deze allereerst moet worden verheven tot het pan-Europese niveau. De regels die voor elke zone gelden, moeten duidelijk worden gedefinieerd in overleg met de sanitaire en medische autoriteiten. Voorbeeldlabels vindt u hier.

Wat moet je weten?

ITALIË - Vanaf 3 juni mogen passagiers uit EU-landen Italië binnenkomen en wordt de zelfquarantaine gedurende 14 dagen opgeheven, tenzij de passagier voorafgaand aan Italië onlangs vanuit een niet-EU-land heeft gereisd (dit kan worden gehandhaafd tot 15 juni) Bron.

Voor veiliger reizen adviseert VesuvioTour reizigers om hun vakantie in Noord-Italië te annuleren en gratis opnieuw te boeken in Zuid-Italië (volgens de regels van de luchtvaartmaatschappij).

SPANJE - Reizen wordt nog steeds alleen overwogen voor essentiële behoeften, zoals passagiers die via Spanje terugkeren naar hun woonplaats en soortgelijke gevallen. De noodtoestand eindigt op 24 mei en de deuren voor het toerisme kunnen vanaf eind juni open. Zelfstandige quarantaine gedurende 14 dagen kan nog steeds worden gehandhaafd (Bron).

MONTENEGRO - Voorlopig nog steeds afgesloten, maar vanaf begin juni heropenen ze hun grenzen voor EU-landen. Stranden zijn al vanaf 18 mei open met veiligheidsmaatregelen. Vanaf 15 juni retourneert Montenegro Airlines hun reguliere vluchten binnen de EU (Bron).

KROATIË - Vanaf juni kunnen passagiers Kroatië binnenkomen met rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam met Croatia Airlines en de mogelijkheid om hun ticket in te wisselen voor een voucher tot 1 juni. Alle aankopen daarna zijn afhankelijk van de gebruikelijke deals (Bron)

Alle grensovergangen naar EU-landen buiten de EU zijn nog steeds gesloten tot 15 juni (Bron).

Algemene informatie

Bij VesuvioTour zijn we nog steeds toegewijd aan reizen en onze klanten, door de laatste updates over de Covid-19-situatie te volgen.

Als u toch moet reizen, zorg er dan voor dat u contact met ons opneemt via VesuvioTour en dat u op de hoogte bent van de laatste reisinformatie over uw veiligheid.

Wij zijn niet aansprakelijk als er vertraging, annulering of andere problemen met de vlucht zijn. Het probleem moet rechtstreeks door de luchtvaartmaatschappij zelf worden afgehandeld, aangezien wij deze betaling niet verwerken.

Indien de klant tot 2 maanden voor aankomst zijn pakket nog bij ons wil annuleren is dit mogelijk met een SGR-voucher (behalve vluchten).

Lees hier voor meer informatie over annuleringen en onze voorwaarden.

De laatste update over de aanpak van Covid-19 in Nederland vanaf juni vind je hier.

Voor meer informatie over de huidige reisbeperking naar Nederland, klik hier.

Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Uw VesuvioTour-team