HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Wandeltocht Toscane

Omschrijving

ACCOMMODATIE & MAALTIJDEN

Alle nachten worden doorgebracht in prachtige, karakteristieke families gerunde hotels (meestal 3/4-sterrenhotel, 5-sterrenhotel op aanvraag) en prachtige agriturismo's. Alle kamers hebben een eigen badkamer.

Één nacht zult doorbrengen in het klooster van Monte Oliveto, met goede, maar Spartan kamers, in een unieke omgeving.

Accommodatie is meestal op B & B basis, in de meeste accommodaties. Alleen in de agriturismo (2 nachten) en in het klooster van Monte Oliveto (1 nacht) verblijft u op basis van halfpension, de andere nachten bent u vrij om uw diner te organiseren. U kunt ofwel eten in de lokalen van het hotel (in sommige gevallen) of kiezen uit de ruime keuze aan restaurants in de omgeving. Uw accommodatie houder kan u goede tips geven.
Er zijn geen picknick lunches inbegrepen in de tour prijs, maar deze kunnen worden bereid voor u door de accommodatie houders, of de picknick materialen kunnen worden gekocht in de dorpen waar u verblijft. In sommige gevallen heeft u de mogelijkheid te lunchen in een restaurant langs de weg.


Nacht 1: De eerste nacht wordt in Colle Val d'Elsa doorgebracht. Hier verblijft u in een comfortabele 3-sterren hotel in het oude centrum van de stad, centraal gelegen op loopafstand van het busstation, de belangrijkste monumenten van het middeleeuwse centrum van de stad en dicht bij vele leuke restaurants.

Nights 2 & 3: Deze worden besteed aan één van de beste agriturismo's in Toscane, een prachtig gerestaureerde oude fort langs de Via Francigena. De diners worden bereid door een van de beste Toscaanse chef-koks, die ook schilder is.

Nacht 4: Deze nacht wordt doorgebracht in een goed hotel in het historische hart van Siena.

Nacht 5: Deze nacht wordt doorgebracht in een van de mooiste kloosters van Toscane op de Abbazia Monte Oliveto Maggiore, een typische rode baksteen klooster waar monniken van de Orde der Benedictijnen nog steeds aanbidden. Een verblijf 's nachts is een onvergetelijke ervaring. U dineert in het restaurant gelegen in de oude toegangspoort van het klooster (in alternatief: in het geval dat de abdij niet beschikbaar is slaapt u in een prachtige agriturismo in de buurt).

Nachten 6 & 7 (optioneel): Deze nachten worden doorgebracht in het prachtige kleine middeleeuwse stadje San Quirico, hetzij in een prachtig hotel in het centrum van de stad, of in een comfortabel hotel met zwembad en uitzicht op de vallei.

Nachten 8 & 9: Deze avonden worden doorgebracht in nog een andere prachtige kleine middeleeuwse stad, Montepulciano. Uw hotel is gelegen in het centrum van de stad, op slechts een korte afstand van de belangrijkste monumenten en vele leuke restaurants.

UPGRADE

Het is mogelijk om deze tocht te upgraden, met verblijf in meer luxe 4-sterren hotels (met uitzondering van de agriturismo in San Gimignano - en dat is al 4-sterren niveau). Accommodatie in Pienza is ook beschikbaar, ter vervanging van de dagen in Montepulciano.

MOEILIJKHEIDSGRAAD

Matig eenvoudig (2-3): Meestal eenvoudige wandelingen, maar met toch een aantal lopen bergop, soms op paden met ruwe oppervlakken. Op sommige dagen
zijn er extensies of snelkoppelingen mogelijk.

Fitness: Hoge standaard van fitness is niet nodig, maar klanten moeten in staat zijn te kunnen lopen voor wel 5 uur per dag in de hete zon op stoffige of steenachtige tracks.

N.B. Tijdens de zomer, als gevolg van de hitte, wordt de moeilijkheidsgraad van deze tour zeker vergroot. We raden dan ook niet aan deze tour te boeken van ongeveer 14 juli tot en met 20 augustus.


VOETPADEN & BEWEGWIJZERING


De meeste paden zijn relatief goed onderhouden; bij vele gelegenheden zult u zogenaamde Strade Bianche (onverharde wegen) volgen, makkelijk te volgen en zeer onwaarschijnlijk dat deze overgroeid raken (we controleren voortdurend onze routes - gelieve ons te helpen door middel van uw feedback over de kwaliteit van de paden).

Bewegwijzering: Een groot deel van de route is bewegwijzerd, maar in sommige gevallen hebben we meer interessante routes
gevonden dan die eigenlijk bewegwijzerde; Daarom is het noodzakelijk de route beschrijvingen te volgen die bij de kaart zitten. Met deze is het altijd mogelijk om uw route te vinden.


INBEGREPEN:
 • 1 nacht Hotel in Colle Val d'Elsa *** - BB
 • 2 nachten Agriturismo in San Gimignano *** - HB
 • 1 nacht in Siena *** - BB 1 nacht in Monte Oliveto / Asciano - HB
 • 2 nachten in San Quirico d'Orcia *** - B & B
 • 2 nachten in Montepulciano *** - BB
 • Uitgebreide route notities, met beschrijving van de route en toeristische informatie
 • Kaarten op 1: 25.000 schaal
 • 24/24 uur lokale assistentie
 • Bagagetransport
 • privé transfers zoals gespecificeerd

NIET INBEGREPEN:
 • vertrek belastingen
 • visa
 • Reisverzekering
 • Drankjes en maaltijden niet in het reisschema vermeld
 • Optionele extra rondleidingen of activiteiten
 • Tips
 • Artikelen van persoonlijke aard

AANKOMST VERTREK

Aankomst: De tour begint in Colle Val d'Elsa, verbonden met FLORENCE door een frequente busverbinding.

Een taxi pick-up service kan geregeld worden hetzij van Florence (hotel, luchthaven of het treinstation), of van Pisa (luchthaven).

Vertrek: De tour eindigt na het ontbijt op dag 10 in Montepulciano. Een frequente busdienst kan u brengen naar een van de dichtstbijzijnde treinstations (Montepulciano en Chiusi), vanwaaruit er regelmatig treinen naar Rome en Florence zijn. Op verzoek is er een taxi service beschikbaar om u direct naar uw volgende bestemming te brengen.Vanaf: €995Leeftijd
* Agree to the Privacy Policy