HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

In het hart van het Cilento Nationaal park

Omschrijving

ACCOMMODATIE & MAALTIJDEN

Alle nachten worden doorgebracht in prachtige, gastvrije boerderijen ("agriturismo"), of in de zogenaamde 'Locanda' (de Franse 'Auberge', of Britse 'Inn'), allemaal kleine karakteristieke familie-beheer accommodaties. Alle kamers hebben een eigen badkamer.
Accommodatie is op basis van halfpension, in alle accommodaties. Dus alle avondmaaltijden zijn inbegrepen; ofwel op het terrein van het hotel of 'agriturismo' of in een nabijgelegen restaurant.
Er zijn geen picknick lunches inbegrepen in de tour prijs, maar deze kunnen worden bereid voor u door de accommodatie houders, of de picknick materialen kunnen worden gekocht in de dorpen waar u verblijft. In sommige gevallen heeft u de mogelijkheid te lunchen in een restaurant langs de weg.


Nachten 1 & 2: De eerste nachten worden doorgebracht in Felitto in een zeer goede 'agriturismo', net buiten het middeleeuwse dorp, in een prachtige groene vallei.
Eten is bekend als zeer goed en de boerderij produceert haar eigen volle rode wijn.

Nacht 3: De volgende accommodatie is een onlangs geopende, volledig gerestaureerd 'gasthouse' precies op het dorpsplein, met uitzicht op de bergen. Het diner zal plaatsvinden in een gerenommeerde 'Slow Food' restaurant, op hetzelfde plein.

Nacht 4: Vanavond wordt doorgebracht in een recent geopende pension, midden in het oude centrum van Roscigno. Het diner is in een restaurant in de
buurt. In alternatief kunt u verblijven in een comfortabele agriturismo, waar het diner ter plekke wordt geserveerd.

Nacht 5 & 6: Deze avonden worden doorgebracht in een comfortabele 'agriturismo', prachtig gelegen, net buiten het stadje Sant'Angelo een Fasanella, aan de zuidkant van de Alburni Mountains, een onlangs gerestaureerde prachtige boerderij met zwembad en goed restaurant.

Nacht 7 & 8: De laatste nachten worden weer doorgebracht in een leuke 'agriturismo', net buiten het stadje Sicignano, onder de torenhoge Alburni bergen.

MOEILIJKHEIDSGRAAD

Matig eenvoudig (2-3): Meestal eenvoudige wandelingen, maar met toch een aantal lopen bergop, soms op paden met ruwe oppervlakken. Op de meeste dagen extensies of snelkoppelingen zijn mogelijk.

Fitness: Hoge standaard van fitness is niet nodig, maar klanten moeten in staat zijn te kunnen lopen tot wel 5 uurtjes per dag in de hete zon op stoffige of steenachtige tracks.

VOETPADEN & BEWEGWIJZERING

De meeste paden zijn relatief goed onderhouden, maar tijdens het seizoen kunnen een aantal paden overgroeid zijn (we zijn voortdurend in contact met de lokale autoriteiten om de wegen schoon te houden - u kunt ons helpen door het verstrekken van uw feedback over de kwaliteit van de paden).

Bewegwijzering: Slechts een klein deel van de route is bewegwijzerd (deels door ons); elders moeten de routebeschrijvingen gevolgd worden die bij de kaart zitten. Met deze is het altijd mogelijk om uw route te vinden. In het geval u denkt dat dit niet het geval is kan er een lokale gids worden verstrekt voor een aantal paden.


INBEGREPEN:
 • 2 nachten Agriturismo in Felitto *** - HB
 • 1 nacht Hotel in Valle dell'Angelo *** - HB
 • 1 nacht B&B in Roscigno *** - HB
 • 2 nachten Agriturismo in Sant'Angelo a Fasanella *** - HB
 • 2 nachten Agriturismo in Sicignano degli Alburni *** - HB
 • 1 Transfer + bagage Capaccio station - Felitto (dag 1)
 • 2 Transfers Felitto - Agriturismo (dag 2)
 • 1 Transfers Felitto - Laurino en bagage naar Valle dell'Angelo (dag 3)
 • 1 Bagage transfer van Valle dell'Angelo tot Roscigno (dag 4)
 • 1 Bagage transfer van Roscigno naar Sant'Angelo a Fasanella (dag 5)
 • 1 Overdracht + bagage naar Sicignano degli Alburni (dag 7)
 • 1 Overdracht + bagage van Sicignano naar het Station (dag 9)
 • Uitgebreide route notities, met beschrijving van de route en toeristische informatie
 • Kaarten op 1: 25.000 schaal
 • 24/24 h lokale hulp

NIET INBEGREPEN:
 • vertrek belastingen
 • visa
 • reisverzekering
 • Drankjes en maaltijden niet in het reisschema vermeld
 • Optionele extra rondleidingen of activiteiten
 • tips
 • Artikelen van persoonlijke aard

AANKOMST & VERTREK

Aankomst: De tour begint in Felitto; een pick-up service (inbegrepen) is geregeld van Capaccio station, dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit Napels, de dichtstbijzijnde stad met een internationale luchthaven. De treinreis duurt ongeveer een uur. Een andere mogelijkheid is een pick-up service (inbegrepen) van Roccadaspide, een leuk stadje met een prachtig middeleeuws kasteel, verbonden met Capaccio station door een frequente busverbinding regelen.

Vertrek: De tour eindigt na het ontbijt op dag 9 in Sicignano. Een korte transfer brengt u naar het station (inbegrepen), waar u kunt reizen naar uw volgende bestemming (Napels, Salerno of Rome allemaal gemakkelijk te bereiken). Verschillende taxi diensten zijn beschikbaar om u direct naar uw volgende bestemming te brengen.EXTRA NACHTEN

Het is mogelijk om extra nachten in een van de accommodaties en route op te nemen.
Aan het begin of het einde van de tour is er ook een mogelijkheid om Paestum en Pompeii bezoeken, of wat tijd doorbrengen op het strand. De tour is goed te combineren met een mogelijke reis langs de kust van de Cilento of met een rondleiding op de kust van Amalfi. Evenals is het mogelijk om uw tour te verlengen met een paar dagen langs de Amalfikust.
De steden van Salerno en Napels (of het eiland Capri) kunnen ook worden bezocht als een uitbreiding van de tour. Diverse goede accommodaties zijn beschikbaar. Details & prijzen op aanvraag.


KORTERE & LANGERE VERSIES

Een langere, 11-daagse versie van deze tour is ook beschikbaar, evenals 7-, 8-, 10, en 12-daagse versies. Op verzoek kunnen wij een 'continue wandelroute' te organiseren, met een verandering in de accommodatie elke dag.

Vanaf: €645


Leeftijd
* Agree to the Privacy Policy