HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Etna & Alcantara Excursies

Omschrijving

Excursie Etna en omgeving

Een prachtige excursie naar de Etna, een van de beste attracties van Sicilië en het Middellandse Zeegebied; deze excursies zijn de beste manier om de hoogste, en ongetwijfeld meest actieve, vulkaan van Europa te ontdekken!

Het bedrijf dat voor de excursies zorgt is een familiebedrijf, in feite worden de rondleidingen uitgevoerd door de familie Gullo van Linguaglossa, de poort aan de noordkant van de Etna. De familie verblijft sinds 1600 aan deze kant van de Etna en heeft altijd werk gedaan dat verband houdt met de activiteit van de vulkaan, door kennis van het gebied en geschiedenis van vader op zoon door te geven.


De Excursies:

Etna tour: Start om 08:45. Duur circa 4,5 uur, prijs €65 per persoon (max 9 deelnemers) inclusief proeverij.
Meeting point: Linguaglossa Viale Tommaso Fazello 30 (gratis parkeren)
De excursie start vanaf het ontmoetingspunt om 08:45 uur. U zult de Etna betreden via een van de meest originele en minder toeristische kanten van de Etna, de oostzijde; tussen de straten van deze zijde werden een paar scènes van "The Godfather" gefilmd en het is allemaal zoals in de jaren 60' gebleven, lopend door deze straten waan je je in het verleden en in het meest echte Sicilië. Onderweg passeren we verschillende dorpen en zullen we de verschillende gastronomische en historische bijzonderheden van elk van deze toelichten. Daarna gaan we verder dan de 800 meter hoogte en beëindigen het bewoonde gebied. Passerend door de Etna bossen afgewisseld met lavastromen, bereiken we de vulkanische gordel van van de Etna, een gebied dat een bereik heeft van 1500 meter hoog tot ongeveer 2200 meter hoog, in deze gordel zijn er meer dan 200 vulkanen rondom de Etna.

Verdergaand komen we bij een weg die eindigt (alle wegen op de Etna eindigen op ongeveer 1900 meter hoogte in het midden van de gordel van de vulkanen). Vanaf hier wordt er een stuk gelopen, niet te moeilijk en geschikt voor alle wandelaars, de wandeling duurt ongeveer een uur en we steken het endemische bos van de Etna over terwijl we verschillende planten observeren die alleen aanwezig zijn op deze vulkaan. Geleidelijk aan verdunt de vegetatie tot we aankomen bij de vulkanische woestijn, vanaf hier steken we een lavastroom over tot we op de top van een aantal van de meest representatieve vulkanen van de Etna komen waar u een van de meest spectaculaire landschappen kunt bewonderen, alleen vanaf deze kant is het mogelijk om tegelijkertijd te genieten van het uitzicht op de Eolische eilanden (Lipari en Salina in het bijzonder), de baai van Giardini Naxos met de Isola Bella en Taormina en de kust van Reggio Calabria (Continent).

Vanaf hier nadat we in een van deze vulkanen hebben gekeken om de werkelijke grootte ervan te zien keren we terug naar de auto en om verder te rijden tot aan de noordkant van de Etna, theater van de laatste grote uitbarsting in 2002. Deze uitbarsting heeft het toeristenoord Etna Noord volledig verwoest en ook een accommodatie van de familie Gullo die ze hebben herbouwd. Langs de lavastroom van deze uitbarsting zullen stoppen om een ​​deel van de oude weg Mareneve observeren die omringd is gebleven door dezelfde lavastroom, om een ​​idee te krijgen van de vernietiging die een vulkaanuitbarsting kan veroorzaken, en om een deel van het Ragabo bos te observeren, het grootste bos dat zich op Sicilië bevindt.

Daarna bezoeken we een vulkanische grot, ook dit is een van de meest representatieve Etna grotten, omdat je hierbinnen veel van de lavastroom signalen kunt observeren, inclusief de typische lava druppels op het plafond van de grot genaamd honden tanden. Vanaf hier, na het proeven van een beetje zelfgemaakte Siciliaanse wijn of rode sinaasappelsap uit eigen productie en een dessert uit een familiebakkerij, gaan we terug via een andere weg om andere plaatsen en landschappen te zien.


Inclusief:
Schoenen en jassen mits u de maten doorcommuniceert op zijn minst de ochtend voor de tour.
Kleine proeverij van locale producten

Dit is slechts een kleine samenvatting van de plaatsen en onderwerpen die tijdens de tour worden behandeld. De tour kan veranderingen ondergaan op basis van de vulkanische of meteorologische omstandigheden, in beide gevallen zullen we van tijd tot tijd de meest geldige alternatieve variaties maken.Alcantara Vintage Tour
: Start om 08:45 uur in laagseizoen en in het hoogseizoen van 15 juni tot 15 september alleen in de middag tussen 14:00 en 15:00 uur vanwege de drukte. Duur circa 4 uur, Prijs €65 per persoon (max 7 deelnemers) inclusief proeverij.
Meeting point: Linguaglossa Viale Tommaso Fazello 30 (gratis parkeren)

De excursie start vanaf het ontmoetingspunt om 08:45 en in de periode van 15 juni tot 15 september tussen 14:00 en 15:00 uur wegens verkeer in de ochtend. Minimaal 3 deelnemers.

Deze excursie wordt uitgevoerd aan boord van de legendarische Fiat Panorama-minibussen die tussen de jaren 60 en 70 door Siciliaanse taxichauffeurs werden gebruikt, tijdens de jaren van la dolce vita.

De tour begint meestal aan de kant van Linguaglossa, een van de rijkste dorpen op de Etna, het typische product van dit dorp is "Salsiccia Dell'Etna" (worst van de Etna), dat alleen hier geproduceert wordt en de kazen, en het grote aantal kerken, het dorp in feite, ondanks hoe klein het is met 5000 inwoners, heeft 14 kerken van verschillende leeftijden (de oudste is nu gewijd aan de Franse heilige Sant'Egidio dateert uit de achtste eeuw na Christus) en 14 slagers om de kwaliteit van de producties te benadrukken.
Na het passeren van Linguaglossa gaan we verder omhoog naar het dorp Castiglione di Sicilia, voor een stop bij het Arabisch-Normandische kasteel. Vanaf hier begint de afdaling die ons meeneemt door een plattelandsweg naar een "Cuba Bizantina", typische kerk gebouwd in Sicilië rond de 7e eeuw na Christus achter deze kerk is het al mogelijk om een ​​deel van de Alcantara-rivier te bezoeken.

Vanaf hier vertrekken we richting Motta Camastra, gemeente van de Gole Dell'Alcantara. Onderweg stoppen we bij een uitkijkpunt ver van de toeristische drukte waar een typisch aperitief wordt geserveerd bestaande uit Arancino (soort rijstbal) of Cartocciata, Cannoli Siciliani met ricotta van Alcantara kloof of amandelspijs, en lokale wijn of Siciliaans rode sinaasappelsap van eigen productie. Na het aperitivo gaan we door naar de Alcantara Gorge, de tweede grootste rivier in Sicilië gekanaliseerd binnen een spectaculaire canyon van basaltische lava, waar u de canyon bezoekt door te lopen in het water, of een duik te nemen. Uiteindelijk gaan we terug naar de bus voor de laatste etappe van de Alcantara-vallei, passerend door de straten waar een paar scènes werd gefilmd van de film The Godfather en het Arabische-Normandische dorpje Calatabiano. Daarna keert u terug naar uw ontmoetingsplek.


Leeftijd
* Agree to the Privacy Policy