HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

zaterdag 16 januari 2016

Rondreis Oost-Sicilië (deel 1)

Rondreis Oost-Sicilië (1)

Onze rondreis door het oosten van Sicilië begint op de luchthaven van Catania vanwaar we tegen de richting van de klok in zullen doorreizen naar de mooie plaatsen Valguanera (Enna), Modica, Agrigento, Cefalú, Patti (Messina) en Milo (Giarre) om drie weken later weer te eindigen in Catania. Het uitstapje naar het magnifieke Lipari, één van de Eolische eilanden is al eerder in een blog beschreven

Het eerste adres waar we belanden is het géweldige Agriturismo Mandrascate, gelegen in Valguanera (Enna) in het hart van Sicilië.

Gastvrouw Rosita woont helemaal alleen in deze prachtige oude verbouwde Masseria en hier zorgt ze met veel passie en liefde voor haar gasten, haar (bloemen)tuin én voor haar dieren! Ten tijde dat wij daar zijn is ze nogal down omdat een heftige storm enkele weken eerder bijna alle planten en bloemen vernield heeft.

De entree naar het complex alleen al is overweldigend, een schitterende oude houten deur zwaait open en nodigt je uit naar een práchtige binnenplaats waar je - behalve de Masseria - ook uitzicht hebt over de verbouwde stallen en bijgebouwen. Je loopt als het ware een ander tijdperk in…overal knusse hoekjes, zitjes, oude hardstenen elementen, sfeervolle oude stenen op de grond én je wordt verwelkomd door de medebewoners. Deze laatste groep bestaat uit een ganzenfamilie, een hond en…een ezel.