HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

dinsdag 11 juli 2017

Reisinspiratie voor Sorrento en omgeving

’s Ochtends werd ik wakker door de zonnestralen die onze kamer in scheen. Ik had al trek en was benieuwd wat voor lekker ontbijt ze voor ons zouden hebben bij B&B Domus Aequena. Ik deed het raam open, de tuin lag er rustig en kalm bij. Het zwembadje waar we de vorige dag nog in hebben gelegen zag er weer aantrekkelijk uit. Wat is dat toch met mensen en water?

Samen met mijn vriendin schoven we aan op het terras om vervolgens van een heerlijke cappuccino en zoete croissantjes te genieten. Domus Aequena is een B&B in het dorpje Vico Equense, naast Sorrento. Een uitstekende uitvalsbasis, want vanaf hier zijn alle hoogtepunten makkelijk te bereiken namelijk: Sorrento, Pompei, Vesuvius, Napels en ook de Amalfi kust.
Uitzicht vanuit het dorp Vico Equense.Tuin van B&B Domus AequenaVan een dagje slenteren in Vico Equense en winkelen in Sorrento kregen we honger! Dus we zijn naar een pizzeria geweest in Vico Equense, Pizza a Metro. Bij deze pizzeria is in de jaren ’30 de meter pizza ontstaan. Deze pizzeria wordt ook wel 'de universiteit van de pizza' genoemd.De volgende dag hebben we de ‘Circumvesuviana’ (ouderwetse maar snelle trein) naar Pompei genomen. Vanuit het treinstation van Pompei werden we opgehaald door een busje die ons aan de voet van de vulkaan Vesuvio bracht. Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt met prachtige uitzichten.Vervolgens zijn we afgezet bij een wijnboerderij, Sorrentino Vini, een familiebedrijf die al voor 5 generaties de grootste wijngaarden heeft in de omgeving. We hebben genoten van een 4-gangen diner, met bijbehorende wijnen met als afsluiting een tour door de wijngaarden. Echt een aanrader!

Heerlijk gegeten en wijn gedronken bij restaurant Sorrentino. Het restaurant is omringd door wijngaarden en de meeste producten die verwerkt zijn in de gerechten die ze serveren, komen uit eigen tuin.Als afsluiter zijn we naar de opgravingen van Pompei geweest. Dit mag men zeker niet missen tijdens een bezoek aan Campanië. Het is raadzaam om een audiogids of gids erbij te nemen omdat het dan echt gaat leven. Er zijn verder weinig beschrijvingen te vinden. ’S Avonds ploften we moe op bed neer van een lange dag, maar het was zeker de moeite waard om deze dagexcursie te boeken!
Geschreven door Jaleesa