HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

vrijdag 14 juli 2017

Ontdek de prachtige kust van Salento, met leuke dorpjes en mooie stranden!


De mooiste stranden, gezellige dorpjes, en een prachtige kustlijn, dat is wat Salento (het zuidelijke deel van Apulië) onder andere te bieden heeft en waar ik in deze blog over zal vertellen. September is een goede maand om dit prachtige gebied te verkennen, het is er nog lekker warm en niet te druk.

Nadat ik een paar dagen bij een vriendin had gelogeerd, ging ik zelf verder naar Otranto en verbleef hier bij Masseria l’Uliveto, een gezellige agriturismo omgeven door olijfbomen op slechts 5 minuten rijden van het stadje Otranto. Vanaf hier meteen op naar het strand!


Torre dell’Orso
is een van de mooiste zandstranden van Salento en ligt op slechts 25 minuten rijden van Otranto. Het strand is 800 meter lang en heeft kristalhelder water. Voor een heerlijk ijsje of een andere lekkernij kun je hier bij patisserie Dentoni terecht.

Vlakbij Torre dell’Orso, op slechts 2 km afstand is er een prachtig natuurzwembad, Grotta della Poesia, waar je een heerlijke frisse duik kunt nemen.


Terug richting Otranto komen we Baia dei Turchi tegen, een ongerepte baai waar volgens de traditie Turkse krijgers landden tijdens de belegering van de stad Otranto in de 15e eeuw.
Omdat er nog een beetje tijd over was ging ik ook even naar de Grotta Zinzulusa, een grot aan de kust ontstaan door mariene erosie tijdens het Pliocene tijdperk. De grot is te voet te bereiken.Onderweg terug richting Otrantos’Avonds in de gezellige stad Otranto


De volgende dag volgde ik de mooie kustlijn tot aan de Maldiven van Salento, met hier en daar een bezoek aan wat dorpjes.De eerste (willekeurige) stop was Torre Miggiano bij Santa Cesarea Terme. De kustlijn van Salento bestaat uit vele torens waarmee het land werd verdedigd tegen aanvallen van buitenaf en dit was een van die torens.
Verder richting het zuiden stopte ik bij Canale del Ciolo, een kleine canyon die uitkomt in de kobalt blauwe Adriatische zee. Een geweldige verrassing langs de kust. Parkeer de auto net voor of na de brug en loop naar beneden, waar een hele kleine strand te vinden is.Canale del Ciolo is ideaal voor liefhebbers van duiken en trekking. Er zijn twee wandelpaden, de ene leidt omhoog richting Gagliano del Capo en de andere, panoramisch en spectaculair, leidt langs de kust.

Helemaal in het zuiden ligt Santa Maria di Leuca, waar de Adriatische en de Ionische zee bijeenkomen.


Vlakbij Santa Maria di Leuca vinden we Punta Ristola, het zuidelijkste punt van Apulië


Eind van de dag, even bijkomen op het strand, Maldive del Salento


Specchia, een middeleeuws dorpje waar die zondag het volk bijeenkwam op het plein om de Pizzica (traditioneel lied van de streek) te zingen. Hierna weer terug naar mijn verblijf bij Otranto.

Kortom, als je naar Salento gaat dan is de kustlijn zeker een mooie route om te volgen!

Geschreven door Duygu