HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

vrijdag 18 september 2015

Lipari, het leukste van de Eolische eilanden

Lipari, het leukste van de Eolische eilanden

Op onze rondreis door centraal en oost-Sicilië hebben we een dag gereserveerd om een bezoek te brengen aan één van de prachtige Eolische eilanden. Deze archipel van zeven vulkaaneilanden ligt 40 km ten noorden van Milazzo in de Tyrreense zee.

Het grootste en belangrijkste eiland is Lipari en dit aangename eiland mag je eigenlijk niet overslaan, vandaar dat wij dat vandaag gaan proberen te ontdekken. Vanuit Villa Rica – ons beste en leukste logeeradres op onze rondreis door Sicilië - rijden we in een half uurtje naar Milazzo van waaruit de snelle draagvleugelboot van Ustica lines ons in een uurtje naar Marina Lunga van Lipari zal brengen. Bij het naderen van de haven begrijpen we gelijk waarom ze het kleurrijk Lipari noemen. De mediterrane tegeltjes op de muren van de pastelkleurige huisjes zorgen direct voor een vrolijke en aangename aanblik. Hier krijg je gelijk een dolce vita gevoel van!


De vissers zitten rondom de haven hun netten te controleren, even verderop wordt verse vis vanuit een boot verkocht, vespa’s en kleine auto’s zorgen voor een druk pandemonium en de uitgestalde groentekraampjes fungeren als de slingers van de haven.

De hele structuur van het eiland doet me een beetje denken aan Capri maar dan minder druk en minder duur maar zeker zo gezellig!

De autovrije Corso Vittorio Emanuele herbergt verschillende leuke boetiekjes en fruit-, vis- en broodwinkeltjes. De zijstraatjes leiden naar pleintjes vol eettentjes.