HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Friday 15 January 2021

Dit zijn de populairste Fly & Drives van VesuvioTour in Italië

Vakantie vieren op jouw eigen tempo en zelf bepalen welke wonderschone delen van Italië je wilt bezoeken? Dan is een Fly & drive door Italië echt wat voor jou! Het fijne van een Fly en drive vakantie is dat je na een korte vliegreis in Bella Italia arriveert en vervolgens met een huurauto op pad gaat in de omgeving. Zo leer je het land op eigen houtje kennen en bewonder je onontdekte plekjes van Italië. Klinkt goed, toch? Om jou de vakantie van je leven te laten ervaren hebben wij onze 7 populairste fly & drives voor jullie op een rijtje gezet. Zo geniet je met volle teugen van de Italiaanse cultuur en prachtige natuur. Ga er goed voor zitten en reis met ons mee naar Italië.


1. Fly & Drive rondreis naar Toscane en verblijf in authentieke Agriturismo’s


Een van de Fly & drives door Italië die je wat ons betreft niet mag missen, is de rondreis door Toscane. In twee weken tijd verblijf je bij vier van onze beste Agriturismo’s in Florence, Abbadia di Montepulciano, Manciano en Lucca. Deze tour biedt je een perfecte balans tussen oases van rust en het bruisende leven in de steden rondom de Agriturismo's. Voor ieder wat wils dus! Bovendien staat gastvrijheid hoog in het vaandel, dus je zult je hier helemaal thuis voelen. Valt het lokale leven in de smaak en ben je toe aan een onvergetelijke ervaring? Dan raden wij de wijnproeverij bij Corte dei Venti aan. Ook kun je aanschuiven bij Podere La Rocca voor de lekkerste gerechten of kennis maken met de trots van Italië tijdens een wijnproeverij bij Quercia Rossa. Dat dit een vakantie wordt om nooit te vergeten is een ding dat zeker is.


(Foto 1. Relais del Lago)

2. Fly & Drive geniet van Sardinië in 2 weken


In 15 dagen het beste van Sardinië zien? Goed idee! De Grand Tour fly & drive op Sardinië is met recht uitgeroepen tot een van de allerbeste tours en mag je daarom wat ons betreft niet links laten liggen. Bovendien kunnen wij je verzekeren dat je in de traditionele Bed & Breakfasts en Agriturismo’s op en top kunt vertoeven. Zo is Agriturismo Vessus de ideale uitvalsbasis om Alghero te ontdekken en een kaas- en wijnproeverij te doen en kun je bij Ca' La Somara heerlijk tot rust komen aan de Costa Smeralda. Ook het eiland zelf ontdek je in alle stilte, want massatoerisme zul je hier niet vinden.


(Foto 2. Agrituirsmo s'Ozzastru)

3. Fly & Drive naar Sorrento en de kust van Amalfi


Tijdens een fly & drive van Sorrento naar de kust van Amalfi zul je je ogen uitkijken! In acht dagen reis je van de traditionele Roccia Fiorita naar de charmante Villa Ketty. Reken maar dat beiden je hart volledig gaan veroveren, want het uitzicht is werkelijk adembenemend. Naast de indrukwekkende Amalfikust kom je langs de verschillende hotspots van Italië. Wat dacht je bijvoorbeeld van Pompeii, Napels of Capri? Stuk voor stuk echte must sees die een bezoek waard zijn tijdens je vakantie in Campania. Naast de prachtige historie staat Campania ook bekend om zijn smaakvolle keuken. Dit ontdek je op en top tijdens een Cooking Class met Carmen in Sorrento.


(Foto 3. Villa Ketty)

4. Grand Tour in Campania: charmante vakantie


Grand Tour in Campania
is de vierde tour die niet mag ontbreken in het lijstje van populaire fly & drives. Wij hebben deze tour al meerdere malen gemaakt, maar keer op keer raken we betoverd door de schoonheid van Campania. De tour leidt je langs de hoogtepunten van Italië en is daarom voor jong en oud een aanrader. Onderweg verblijf je in charmante country houses die zijn gelegen in Caserta, Capaccio, Ravello en Sorrento. De prijs-kwaliteit verhouding is in alle vier de accommodaties dik in orde en ook het eten zul je meer dan fantastisch vinden. Je bent hier dus aan het goede adres voor een ontspannen vakantie. Wat je echt op je to do lijstje moet zetten? De eendaagse scootertour in Sorrento! Plezier gegarandeerd!


(Foto 4. Villa Scarpariello Relais)

5. Fly & Drive naar Apulië en verblijf in authentieke boerderijen


Er is geen betere manier om kennis te maken met Italië dan met een fly & drive naar Apulië. In 15 dagen leg je 350 kilometer af om jezelf te trakteren op idyllische dorpjes en groene olijfbomen. Verblijven doe je hier in authentieke boerderijen die hun karakteristieke elementen op iedere vierkante meter tonen. Alle Agriturismo’s zijn wat ons betreft de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Apulië, en bovendien staan de plekken die je tijdens deze tour tegenkomt bekend om hun historische schatten en kwaliteitsrestaurants. Een middagje plezier beleven? Kies er dan voor om de I Bicipedi fietstour in Apulië te maken. Voel je de vakantiekriebels al opkomen?


(Foto 5. Masseria Galatea)

6. Fly & Drive op Sicilië in authentieke agriturismo


Sicilië
: het eiland van helderblauw water, hagelwitte stranden en zomerse temperaturen dat bij uitstek de plek is voor een fly & drive. In twee weken tijd reis je het hele eiland rond en word je verrast door al het moois dat je onderweg tegenkomt. Naast de heerlijke gerechten die je tijdens een streetfoodtour in Catania proeft en de eeuwenoude wijnproductie, staat het eiland ook bekend om zijn culturele waarde. Reken maar dat dit je aandacht gaat trekken tijdens een bezoek. Wat ongetwijfeld ook je interesse zal wekken zijn de authentieke Agriturismo’s. Niet alleen beschikken ze allen over een indrukwekkend uitzicht, ook kun je piekfijn dineren en een duik nemen in het verkoelende zwembad. Dit is hoe vakantie hoort te zijn!


(Foto 6. Agritursmo Vultaggio)

7. Fly & Drive Bed & Breakfast Amalfikust en Apulië


De laatste topper die deel uitmaakt van onze populaire fly & drives is de rondreis door Zuid-Italië. Deze tour is een echte aanrader, aangezien de regio’s in Zuid-Italië nog beschikken over hun eigen culturele waarde en tradities. Je brengt tijdens deze fly & drive een bezoek aan Campanië, Basilicata en Apulië, waar je je vanaf het eerste moment een echte local voelt. Ook in de Bed & Breakfasts word je blootgesteld aan authentiek Italië en beleef je de vakantie van je dromen. Als je de ervaring compleet wilt maken, raden wij aan om de Sassi te ontdekken tijdens een tour met gids door Matera.


(Foto 7. Fontana Vecchia)

Ben je na het lezen van deze 7 populaire fly & drives ook enthousiast geworden en wil je deze ervaring zelf meemaken? Boek dan vandaag nog jouw favoriete fly & drive! Bovendien profiteer je dan ook nog van onze speciale actie waarbij je de eerder genoemde excursies voor twee personen cadeau krijgt. Waar wacht je nog op?


Geschreven door Renske