HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Friday 04 December 2020

Dit zijn de meest romantische plekken van Sardinië

Zeg je Sardinië, dan zeg je uitgestrekte stranden die zo wit zijn dat het bijna zeer doet aan je ogen, prachtig kristalhelder water en natuurlijk de romantische vibe die het eiland jullie te bieden heeft. Dit mooie stukje Italië is de ideale plek om samen de liefde te vieren en te verblijven in een romantische bubbel. Of jullie nu de wittebroodsweken willen inluiden op dit eiland of gewoon even willen genieten van Sardijnse zon, Italiaanse zee en elkaar: dit eiland is een droombestemming voor jong en oud. Tijdens een bezoek kijken jullie zonder twijfel je ogen uit, want er zijn zoveel mooie stranden te vinden op Sardinië. Stranden waar de romantiek van af spat en waar jullie onvergetelijke herinneringen maken. Tijd om te proeven wat deze Italiaanse parel met een mediterraans tintje voor jullie in petto heeft. Lees mee en ontdek de meest romantische stranden van Sardinië!

De romantische Costa Smeralda


Op zoek naar romantiek en een prachtige kuststrook in het noordoosten van Sardinië? Dan is de Costa Smeralda de plek waar je moet zijn. Met een lengte van maar liefst 80 kilometer vind je hier genoeg mooie stranden om ultiem te genieten. Wat ons betreft, steekt Spiaggia del Principe er met kop en schouders bovenuit, aangezien je hier weinig toeristen zult vinden. Geheel onterecht, want tussen het hagelwitte zand, de kalkstenen rotsen en geurige struiken kun je hier prima vertoeven. Ook op Spiaggia delle Piscine en Spiaggia di Costa Serena kijken jullie je ogen uit over de smaragdgroene zee. Zijn jullie sportief aangelegd? Dan mag een bezoek aan Porto Pollo niet ontbreken. Hier kunnen jullie de hele dag surfen en plezier beleven. Natuurlijk is Porto Cervo als dé bestemming van de Costa Smeralda niet te missen, want op de beroemde stranden Cala di Volpe, Golfo Pevero en Liscia Ruja spendeert menig zon-, zee- en strandliefhebber gerust een hele dag. De romantische ervaring na een dagje strand doorzetten? Dat kan als geen ander bij de romantische Bed & Breakfast
Cento Ulivi. Dankzij het mooie uitzicht en de elegante sfeer is dit vakantieadres bovendien een echte aanrader voor huwelijksreizen.


Proef de liefde op de stranden van Castelsardo


Tijdens zonsondergang samen turen naar de kleurrijke huisjes en een woelende zee die bijdraagt aan een op-en-top ontspannen sfeer? Dan is Castelsardo de bestemming waar je moet zijn. Een plek die zeker niet mag ontbreken in deze lijst, want op de stranden Lu Bagnu en Marina di Sorso is de romantiek direct te voelen. Wandel door het mulle zand en laat je ogen verdwalen in de golven, terwijl jullie genieten van het samen zijn. Naast romantiek en een fantastisch uitzicht kun je hier ook genieten van de culinaire rijkdom. Liefde gaat door de maag, dus bestel een overheerlijke pasta of pizza en geniet van het moment. Waar de romantiek ongetwijfeld ook te voelen is, is bij Antico Borgo di Lu Puleu. Natuur- en fijnproevers voelen zich hier helemaal thuis en gaan op in de traditionele, Sardijns omgeving.

Quality time op Spiaggia La Pelosa


Een van de meest romantische activiteiten is toch wel een strandwandeling bij zonsondergang. Toeval of niet, maar hiervoor ben je aan het juiste adres bij Spiaggia La Pelosa. Alleen de naam van dit strand zorgt waarschijnlijk al voor vlinders in de buik en zodra je deze plek bezoekt, word je op slag verliefd. Het paradijselijke strand van La Pelosa staat naast de serene rust bekend om zijn witte zand en blauwe water. Bovendien is het een van de mooiste stranden van Europa. Reden genoeg dus om koers te zetten richting deze plek! Nadat jullie de schoonheid van dit strand bewonderen en de hele dag in het verkoelende water kunnen vertoeven, is het tijd om de dag af te sluiten bij het landelijk gelegen Casale Degli Ulivi. Hier geniet je van elkaar en van een oase van rust. Als dat geen definitie van genot is! Bovendien word je hier iedere ochtend getrakteerd op een heerlijk Italiaans ontbijt, waardoor je de dag altijd goed start. Klaar voor een onvergetelijke ervaring?



Spoel over van liefde bij de Golf van Orosei


Worden jullie enthousiast van fotogenieke stranden, indrukwekkende rotsformaties en metershoge kliffen? Dan is het tijd om een bezoek te brengen aan de Golf van Orosei, die jullie het beste kunnen ontdekken per boot. Ideaal, want tijdens een dag op het water zien jullie het ene na het andere prachtige aanzicht. Voel de wind door je haren gaan en de warme zon op jouw huid, en wissel dit af met een duik in het blauwe water. Als kers op de taart brengen jullie een bezoek aan de imponerende zeegrotten Grotta del Bue Marino en Grotta del Fico. Vergeet dus ook zeker niet om je fototoestel mee te nemen als je afreist naar de Golf van Orosei. Liever een dagje ontspannen op het strand? Dan zijn Cala Luna, Cala Sisine, Cala Biriola echte aanraders. Ook mogen Cala Mariolu en Goloritzé niet ontbreken op je must visit list. Stuk voor stuk zijn ze oogverblindend van aard en laten ze je kennismaken met pure schoonheid. Aan het einde van de dag keer je terug naar het luxe Hotel Diffuso Mannois, waar er alles aan wordt gedaan om jou als gast prinsheerlijk te laten verblijven in een van de authentieke huizen met originele charme.


Ultiem genieten op de Maddalena Archipel


Een dag vol pret beleven en genieten van de meest geweldige uitzichten? Dan raden we een bezoek aan de Maddalena Archipel meer dan aan! De Archipel bestaat niet alleen uit 7 hoofdeilanden en 20 kleinere eilanden, het is ook een nationaal park en staat daardoor op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Budelli, Santa Maria, Caprera, Spargi, Razzoli en Santo Stefano behoren naast La Maddalena tot de grotere eilanden van de archipel. De eilanden zijn net zo indrukwekkend als een bezoek aan de Caraïben, dus dit uitstapje mag zeker niet ontbreken op je to-dolijst. Bovendien komen de romantische gevoelens direct naar boven als jij samen met je partner het uitzicht over de eilanden vanaf de veerboot bekijkt. Eenmaal aangekomen op deze paradijselijke bestemming met een tropisch tintje kan het ontspannen gaan beginnen. Naast het bewoonde hoofdeiland Maddalena kunnen jullie ook een bezoek brengen aan de stranden op de overige eilanden, die stuk voor stuk een authentieke beleving bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het strand Cala Corsara op het eiland Spargi? Of Pink Beach op Budelli? Wie nog op zoek is naar een romantisch onderkomen kiest voor de charmante Bed & Breakfast Lu Pastruccialeddu. Dankzij de vriendelijke locals en de ontspannen sfeer wordt dit een ervaring om nooit te vergeten!


Als je van plan bent om een romantische en ontspannen vakantie te vieren, ben je hiervoor op Sardinië op de juiste plaats. Staat een bezoek aan dit eiland vol met romantische plekken ook op jouw bucketlist?

Geschreven door Renske