HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

vrijdag 26 februari 2016

De liefde van de man gaat door de maag

Graag neem ik u mee op reis en dit keer een special, een reis waar het dit keer gaat over de Sorrentijnse specialiteiten, een reis van lekker eten en wel Italiaans eten. Daarom wil ik u meenemen naar de gastronomische kant van deze regio, want tenslotte gaat de liefde van de man door de maag! En dat geldt zeker voor de Italiaanse mannen en natuurlijk winden de Italiaanse vrouwen er ook geen doekjes om.

Italianen houden van lekker en van puur eten en van veel gangen en lang tafelen. De producten die je daar eet lijken allemaal wel veel lekkerder te smaken dan in ons eigen land. Neem nou bijvoorbeeld de tomaten, die hebben veel meer smaak dan de tomaten die wij hier hebben. Als je in Italië een tomaat eet, proef je de volle smaak en proef je als het ware Italië.
Over de overheerlijke Italiaanse keuken raak je niet uitgepraat en al helemaal niet over de typische specialiteiten van het schiereiland Sorrento!


Al eeuwenlang is het schiereiland van Sorrento een bestemming voor reizigers over de hele wereld om zijn milde klimaat, de prachtige zee en voor de schoonheid van de kust. Meer zelden gaat het over de gastronomische schatten van de regio die altijd de smaakpapillen van de bezoekers blij maken. Sorrento is vandaag de dag ook een belangrijke meta voor de toeristen die van lekker eten en een goed glas wijn houden. De Buongustai onder ons zoals ze dat in Italië ook wel zeggen. Een andere goede reden dus voor een verblijf op het schiereiland.

We vinden gerenommeerde restaurants, maar ook familie gerunde restaurants, zowel langs de kust als in de dorpen van de Lattari-gebergte, waar u lokale producten en traditionele recepten kunt proeven, maar ook veel Napolitaanse gerechten. Het uit eten gaan aan de kust is een heerlijke gewoonte dat vele Napolitanen, generaties lang, in het bijzonder in het weekend doen. Er zijn talrijke typische producten van schiereiland Sorrento zoals:

- Mozzarella van Agerola


- Provolone del Monaco DOP (typische gerookte kaas)- Extra vergine olijfolie DOP schiereiland Sorrento

- Pasta van Gragnano- Limoncello (ook typisch voor Capri en de kust van Amalfi)

- Citrusvruchten (zoals citroenen waarmee je Limoncello maakt)

- Sorrento TomaatIn de keuken van het schiereiland zijn er natuurlijk alle gerechten van de Napolitaanse gastronomische traditie, maar er zijn ook lokale recepten als:

-gnocchi alla Sorrentina (pasta gemaakt van aardappelen)

-scialatielli met zeevruchten

-kreeft ravioli

Zelfs de zoetwaren traditie kent een aantal lokale lekkernijen:

-zoals de aubergine met chocolade

-Sfogliatella Santa Rosa

-Baba al limoncello

Natuurlijk is er ook de pizza, overheerlijk en smaakvol en o zo lekker als in de hele Golf van Napels, met pizza makers “pizzaioli” die de vertolkers zijn van deze grote traditie van Napels en waar u zelfs pizza’s van een meter kunt bestellen

Mocht u naar de Amalfitaanse kust gaan, laat u dan ook verleiden en geef u over aan de overheerlijke pizza van een meter bij de fantastische pizzeria Pizza a Metro in Vico Equense, van de eigenaar van Villa Ketty.
En geniet eventueel ook van een heerlijk verblijf bij Villa Ketty en ontdek de regio en zijn schoonheid en zijn overheerlijke gastronomische schatten!Geschreven door Marieke