HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Friday 05 February 2021

Bij deze agriturismo's in Toscane wil je zeker overnachten

Het authentieke Italië beleef je in een agriturismo in Toscane! Hier komt het beste van het land samen en geniet je van een zonovergoten vakantie in een prachtige omgeving. Tussen de glooiende groene heuvels vol wijnvelden is het genieten geblazen voor iedere vakantieganger. Naast de heerlijke wijn geniet je hier ook van smaakvolle gerechten waarbij iedere hap Italië schreeuwt. Bovendien zit het met de rust en ruimte wel goed, waardoor je hier voor een zorgeloze vakantie aan het juiste adres bent. Het mag duidelijk zijn dat wij gek zijn op deze regio! Daarom nemen we je graag mee naar de tien mooiste agriturismo's in Toscane. Lees je mee?

1. Fattoria San Martino


Een vakantie in Toscane is niet compleet zonder een verblijf bij Fattoria San Martino. Deze elegante agriturismo weet met zijn charme direct in te spelen op het gevoel van menig vakantieganger. Mede dankzij de gastvrije eigenaren Karin en Antonio voelt het alsof je hier al jaren kind aan huis bent. Wat wij zo fijn vinden aan deze agriturismo? De fantastische ligging, fijne service en overheerlijke gerechten die je hier voorgeschoteld krijgt. Bovendien is het centrum van Montepulciano ook dichtbij, een van de mooiste middeleeuwse stadjes van Toscane. Hier zit je dus zeker goed voor een vakantie vol karakter!



(Foto 1. Fattoria San Martino)

2. Villa La Lodola


Villa La Lodola
is de definitie van slow tourism in een adembenemende omgeving. Alleen al de naam deed ons vermoeden dat dit een agriturismo is met flair en tijdens ons verblijf werd deze droom werkelijkheid. Hier maak je kennis met al het moois van Toscane en verblijf je in een oase van rust. In de rustgevende tuin met zwembad voel je je helemaal op je plek en kun je dagenlang ontspannen. Bovendien geniet je hier samen met Carlo van traditionele menu’s die je de smaak van Italië laten proeven bij iedere hap. Wie geen genoeg kan krijgen van de producten vol kwaliteit kan zijn geluk niet op, want in de winkel die bij de Osteria hoort kun je allerlei lekkers inslaan. Kunst, cultuur en gastronomie zijn daarnaast nooit ver weg, want de agriturismo ligt dichtbij de toeristische hotspots van Toscane. Aanrader is bijvoorbeeld Siena dat op slechts 50 kilometer van het vakantieverblijf ligt.



(Foto 2. Villa La Lodola)

3. Poggio di Gaville


In het prachtige Florence ligt de landelijke Bed & Breakfast
Poggio di Gaville, waar je tijdens een zoektocht naar ontspanning volledig aan je trekken zult komen. Wat wij zo fantastisch aan deze agriturismo vinden, is dat het massatoerisme zich hier niet heeft weten te vestigen en de Toscaanse stijl nog volop merkbaar is. Eigenaar Jamal trakteert je als gast niet alleen op een spetterend verblijf, ook geniet je met volle teugen van zijn kookkunsten die hij maar wat graag in de praktijk brengt. Toe aan wat activiteit? Een fietstocht langs het pad ‘Bacino di Santa Barbara’ is een echte to do, evenals de culinaire route “Vijf Zintuigen Gaville Ervaring”.


(Foto 3. Poggio di Gaville)

4. Borgo i Vicelli


Een Toscaanse beleving? Die krijg je bij Borgo i Vicelli! In deze luxueuze agriturismo vonden wij het uitzicht over de Chianti wijnheuvels meer dan geweldig. Bovendien is deze uitvalsbasis perfect voor wie een romantische belevenis wil ervaren. Tot rust komen is hier nooit moeilijk, want op het olie- en wijnresort vind je een heuse spa met zwembad. Wie toe is aan reuring heeft ook geluk, want de prachtige stad Florence ligt op enkele minuten rijden van Borgo i Vicelli. Wij voelden ons tussen de olijfbomen op het landgoed van 17 hectare helemaal op ons plek.


(Foto 4. Borgo i Vicelli)

5. Borgo Dolci Colline


Op de karakteristieke
Borgo Dolci Colline kan jong en oud zich volledig toegeven aan de vakantiekriebels. Op deze zeventiende-eeuwse boerderij ervaar je dankzij de renovatie een mix van authentieke elementen en moderne gemakken. Elk appartement heeft een eigen stijl en weet zijn gasten daarom een zorgeloos verblijf te bieden. Wij konden ons geluk niet op tijdens een verblijf bij Dolci Colline dankzij het panoramische terras, het uitgestrekte zwembad dat uitzicht biedt op de heuvels en de ontspannende wellnessruimte. Ook natuurliefhebbers voelen zich hier als een vis in het water dankzij de vele wandel- en mountainbikeroutes. Genieten met hoofdletter G!


(Foto 5. Borgo Dolci Colline)

6. Quercia Rossa


Quercia Rossa
beoordelen wij als een van de fijnste accommodaties in Maremma. Waarom? Het fantastische uitzicht, de gastvrije eigenaren en culinaire lekkernijen maken dat je hier nooit meer weg wilt. De kamers zijn stuk voor stuk comfortabel en beschikken over een romantische sfeer. Ideaal voor een vakantie met je geliefde! Overdag kun je prima ontspannen bij het zwembad, waar je kunt genieten van het warme zonnetje op je huid. Wie op pad wil, doet er goed aan om een van de vele wandelroutes te proberen of een uitstapje te maken naar de charmante dorpen in de buurt. Ook de thermische baden en archeologische opgravingen in de buurt zijn de moeite waard.


(Foto 6. Quercia Rossa)

7. Tenuta Casteani


Tijdens een vakantie in Toscane is een verblijf bij
Tenuta Casteani onmisbaar. Dit is de perfecte toevlucht voor wie even wil ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. De natuur is hier nooit ver weg en de rust staat altijd om de hoek. Net als het strand zijn ook de wijngaarden in de nabije omgeving te vinden. Wat ons betreft, is er geen betere plek om de Toscaanse trots te proeven! En de beste gerechten? Die proef je ongetwijfeld bij Tenuta Casteani. Wij zijn gaan voorproeven en kunnen je garanderen dat de gerechten voor een ware smaaksensatie zullen zorgen.


(Foto 7. Tenuta Casteani)

8. Casa Fabbrini


De Toscaanse sfeer beleven? Die ervaar je nergens zo goed als bij
Casa Fabbrini! In deze gezellige agriturismo is niets te gek en zul je de vakantie van je dromen beleven. Het prachtige landhuis heeft genoeg in huis om jouw verwachtingen te overtreffen en laat je kennismaken met het mooie Val D’Orcia. Na een dag op pad te zijn geweest, schuif je hier aan voor een traditionele Toscaanse maaltijd. Tijdens ons verblijf bij Casa Fabbrini waren we compleet onder de indruk van het all you can ask concept, waarbij we vanaf het ontbijt tot aan het diner werden getrakteerd op gratis hapjes en drankjes. Perfect om van te genieten na je wandeling door het Toscaanse landschap of na een bezoek aan de baden van San Casciano dei Bagni!


(Foto 8. Casa Fabbrini)

9. Palazzo Bandino


Overnachten in Toscane vinden wij nergens zo leuk als bij
Palazzo Bandino! Vanaf deze agriturismo sta je binnen een handomdraai in Montepulciano of Pienza, plaatsen die je het Toscaanse vakantiegevoel volledig laten ervaren. Ontspannen kun je bij Palazzo Bandino als geen ander dankzij de landelijke rust die de agriturismo uitstraalt. Onder het genot van een glas huisgemaakte wijn zul je je hier volledig op je plek voelen. Zonder twijfel zul je bij Palazzo Bandino de tijd van je leven hebben!


(Foto 9 Palazzo Bandino)

10. Poggio Aione


Wij sluiten de lijst af met een agriturismo die een speciaal plekje in ons hart heeft: Poggio Aione! Deze rustgevende agriturismo ligt midden in de Maremma en heeft alle ingrediënten in huis om jouw vakantie naar een hoogtepunt brengen. Gelegen op vijf minuten afstand van het geliefde Terme di Saturna en met vele middeleeuwse dorpjes in de buurt is er altijd genoeg om jezelf over te verwonderen. Hoewel de agriturismo Italië schreeuwt, kun je er ook gewoon terecht met je Spaanse, Franse en Duitse taalkennis. Wel zo makkelijk. Bovendien kun je van Poggio Aione genieten in zijn puurste vorm, want op de agriturismo worden met veel liefde biologische producten gemaakt en verkocht. Aanrader!


(Foto 10. Poggio Aione)

Dit waren onze favoriete agriturismo’s in Toscane. Welke zou jij kiezen tijdens een vakantie in Toscane?

Geschreven door Renske