HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

vrijdag 26 juni 2020

Beste vakantie bestemmingen in Sicilië voor wijnliefhebbers

Top 5 wijndomeinen op Sicilië bij VesuvioTour

Niets lijkt belangrijker dan eten op Sicilië, of zoals we in de Italiaanse cultuur weten - de wijn! Ze zeggen dat elke wijn een verhaal heeft en Siciliaanse wijn heeft veel verhalen te vertellen vanwege de culturele diversiteit. Ze zeggen tenslotte: In Vino Veritas. Sicilië wordt beschouwd als de bakermat van de Italiaanse wijnproductie, aangezien onderzoekers in 2012 sporen van minstens 6000 jaar oude wijnproductie hebben gevonden, dat dateert van vóór de 3000 jaar oude ontdekking van Sardinië. Sicilië is ook de grootste wijnproducent van Italië.

Na zoveel jaren gereisd te hebben, hebben we besloten om een ​​lijst te maken van de beste wijnplekken op Sicilië, speciaal voor wijnliefhebbers, maar ook voor elke lezer die met ons op wijnreis wil gaan. Zonder verder oponthoud zijn dit, volgens onze smaakpapillen en onze liefde voor vakantie, de plaatsen om te bezoeken, of op zijn minst langs te komen voor een goed glas wijn!


1. Wine Resort in het hart van de Etna


Naam: Cavanera Etnea

Locatie: Contrada Verzella, Castiglione di Sicilia (Catania)

Fly and Drive Etna, Sicilië

Het Cavanera Wine Resort is een prachtig pand op de hellingen van de Etna, ongeveer 600 meter boven de zeespiegel. Deze unieke positie is gekozen door de familie Di Gaetano, naast zes anderen die de Firriato-wijnbereidingsmethode volgen. Firriato werd in de jaren 80 opgericht door Salvatore di Gaeatano en presenteert vandaag een merk voor wijnproductie dat opvalt door zijn kwaliteit en biologische aanpak.

Waarom we er dol op zijn: het was een warme lentedag toen we aankwamen in Cavanera, warm genoeg om de aankomende Toscaanse zomer te voelen en om in het zwembad te springen dat nog in aanbouw was. Gelukkig liet Rosita ons in plaats daarvan hun geweldige wijnkelder zien, waar we een koel briesje konden voelen en hun wijncollectie konden bewonderen. Wat een welkom! Misschien wel het meest gedenkwaardige moment was een lange wandeling door de wijngaard en het bewonderen van de aanblik van de machtige Etna. Een bezienswaardigheid waardoor je dit wijnresort in Sicilië blijft herinneren.


Cavanera Etnea - wine resort


2.Het beste panoramische uitzicht op de hellingen van de Etna


Naam: Resort Barone di Villagrande

Locatie: Etna, Catanië

Fly and Drive Catania, Sicilië

Een andere verbazingwekkende wijngaard op de hellingen van de Etna die sinds 1727 wijn verbouwt, heeft een lange geschiedenis van wijnproductie die nu al 10 generaties meegaat. Uitkijkend over de kust van Taormina op het eiland Salina, geeft deze speciale plek onder de zon je een pure smaak van het gebied om nooit te vergeten.

Waarom we er dol op zijn: dit is zeker een van onze favoriete vakanties en wijn resorts op Sicilië! Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden, en Barone di Villagrande geeft je gewoon die droomervaring. Alles wat je je kunt voorstellen: het panoramische uitzicht over de wijngaarden, het zwembad gemaakt van de zwarte stenen van de Etna, het restaurant met traditionele keuken en natuurlijk een uitgebreide wijnkaart - zorgt voor een perfecte vakantie voor wijnliefhebbers in Catania! We hebben geslapen (Gianluca) in de Suite Mannera, en het was geweldig met uitzicht over het weelderige groen en een prachtig landschap dat ons het gevoel gaf deel uit te maken van de Siciliaanse natuur.

Barone di Villagrande


3. Historische wijngaard voor ontspanning in Marsala


Naam: Baglio Donna Franca

Locatie: Marsala (Trapani)

Fly and Drive Marsala, Sicilië

Gelegen in het hart van de "Strada del vino e dei Sapori del Marsala", draagt ​​dit historische Siciliaanse wijndomein zijn naam als eerbetoon aan Franca Florio, een belangrijke en bekende figuur van de adellijke familie Florio. Vandaag is het een van de meest prestigieuze wijnproducenten in Sicilië dankzij de familie Ansaldi die het sinds 2006 heeft gerenoveerd. Al hun lokale boerderijproducten, waaronder wijn, brood, pasta en olijfolie, zijn uitsluitend biologisch.

Waarom we er dol op zijn: Als je bij Baglio Donna Franca slaapt, krijg je het gevoel dat je je onderdompelt in een deel van de geschiedenis van de Florio-familie in het hart van Marsala. Een mix van antiek en modern meubilair zal je een nobel gevoel geven, of je op zijn minst oudere dagen van dit historische wijndomein voorstellen. De familie Ansaldi zorgt ervoor dat u zich zeer welkom voelt en de zonsondergang net boven het zwembad daagt u uit om nog een laatste keer te zwemmen voordat u welterusten zegt, of misschien om Marsala-wijn te proeven die bekend staat om zijn zoetheid!


Baglio Donna Franca - Wine resort

4. Wine Resort als een oase van rust


Naam: Foresteria Planeta Resort

Locatie: Menfi (Agrigento)

Fly and Drive Agrigento, Sicilië

Het wijndomein La Foresteria staat op een groene heuvel met een prachtig uitzicht over het landschap bij Menfi en op slechts 4 km afstand van de kristalheldere zee en de stranden van Porto Palo. Het is een vredige oase, omringd door natuurlijke kruiden en flora, net genoeg verborgen van de hoofdweg, maar dichtbij genoeg om je de zeebries te laten voelen.

Waarom we er dol op zijn: Een van de eerste dingen die je zintuigen prikkelen in het Foresteria Planeta Resort is de geur van de flora en herbivoor om je heen: lavendel, tijm, rozemarijn en zelfs citroengras! De geuren van Sicilië zullen u verleiden, samen met de betoverende rust van de plaats waardoor u zich in een oase van rust voelt. Het uitzicht is uitzonderlijk! Vanuit een wijngaard naar de zee staren is niet zo gebruikelijk als je zou denken, vooral niet voor een wijnresort. Als de nabijheid van het strand u niet verbaast, dan zal hun keuken dat zeker doen! Chef Angelo Pumilia staat bekend om zijn unieke gerechten die sterk geworteld zijn in de Siciliaanse traditie.


Foresteria-Wine resort

5. Wijnboerderij om uw zintuigen te boeien

Naam: Baglio Occhipinti
Locatie: Ragusa

Fly and Drive Ragusa, Sicilië

Dit prachtige landgoed dateert uit 1860 en wordt omgeven door wijngaarden en olijfboomgaarden. U kunt gerust verse sinaasappelen, mandarijnen en vijgen plukken voor uw ontbijt! Op slechts 15 minuten van het strand bevindt u zich in het hart van de wijngaarden van "Cerasuolo di Vittoria", een familiebedrijf voor biologische wijn. De wijn van Baglio Occhipinti heeft maar één doel: "Elk glas moet het gerecht kunnen verbeteren en de geschiedenis van ons land kunnen oproepen"!

Waarom we er dol op zijn: dit was zeker een van de warmste reiservaringen die we op Sicilië hadden, dankzij Bruno, onze gastheer en de architect die de restauratie van de Baglio Occhipinti ontwierp, met zijn lieve dochter Fausta. Die avond speelde Bruno wat gitaar voor ons, terwijl we naar de sterren staarden en genoten van een goed glas wijn, gemaakt van de druiven die slechts een paar meter van ons vandaan groeiden. In de morgen lieten het ontbijt onder de amandelboom en zingende vogels ons thuis voelen, en wat te verwacht je nog meer van een vakantie? Meer wijnmakerijen? Dat klopt, aangezien Baglio Occhipinti wordt omringd door vele andere lokale Siciliaanse boerderijen en wijnproducenten waar u uw wijnreis in Ragusa kunt verkennen en uitbreiden. Een opmerkelijke traktatie!


Baglio Occhipinti - wine resort


Meer weten over onze Fly and Drive-aanbiedingen op Sicilië?
Bekijk hier of neem contact met ons op!

Geschreven door Gianluca