HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

vrijdag 04 september 2015

Basilicata – een prachtige vergeten regio

Basilicata – een prachtige vergeten regio

Op onze fly-drive rondreis door de vier onderste regio’s van de Italiaanse laars, Campania, Puglia, Basilicata en Calabria stuitten we halverwege op misschien wel de mooiste regio van de vier: Basilicata. Wat is dit een magnifiek stukje Italië! De puurheid en authenticiteit druipen er vanaf. Dit ruige, dunbevolkte, arme maar schitterende gebied is de ware ziel van het land. Niet voor niets dat de filmregisseur Francis Ford Coppola de regio ooit omschreef als ‘Basilicata, de aarde zoals ze bedoeld is’.

ucania punta
Het wordt nog steeds door weinig toeristen bezocht omdat het maar een relatief kleine, verstopte regio is met weinig kustlijn. In het oosten - bij de stad Toranto - grenst het aan de Ionische zee en in het westen aan de Tyrrheense zee bij de golf van Policastro. Hier liggen tevens de mooiste stranden van Basilicata zoals Castrocucco, Isolotto U’ Tuppu, beiden in de buurt van de prachtige stad Maratea, dat bekend is van het enorme Christusbeeld dat hoog boven op een berg boven de zee uit tornt.