HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Friday 29 January 2021

10x must do's in Campania

Wie het authentieke Italië wil ervaren en tegelijkertijd wil afreizen naar een lang vergeten tijdperk doet er goed aan om een rondreis door Campania op zijn of haar bucketlist te zetten. Een regio die bekend staat om zijn bruisende steden vol historie, de paradijselijke Amalfikust en grote variëteit aan landschappen. Deze parel mag zichzelf met recht tot één van de mooiste Zuid-Italiaanse regio’s rekenen. Maar wist je dat Campania nog zoveel meer te bieden heeft? Tijdens onze fly & drive in Campania hebben wij ontdekt dat hier altijd wat nieuws te bewonderen is en je niet uitgekeken zult raken. Geen wonder dat we je met enthousiasme willen rondleiden in deze regio vol allure en je vol passie de to do’s in Campania vertellen. Wedden dat je gelijk je koffers wilt pakken? Dat kan ook bijna niet anders, want het prachtige Campania zal je met zijn charme direct weten te verleiden voor een verblijf. Lees snel verder!

1. Wandelen over de Vesuvius en genieten van wijn

Wie in Campania is, mag deze regio niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de meest populaire vulkaan van Europa. De Vesuvius kent een eeuwenlange geschiedenis en heeft in het jaar 79 talloze steden volledig bedolven onder een dikke laag lava, waaronder Pompeii. Een wandeling is minstens net zo interessant als de geschiedenis zelf, want naast de Campi Flegrei is de Vesuvius nog de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland die je trakteert op een prachtig uitzicht. Niet alleen boven kijk je je ogen uit, ook aan de voet van de vulkaan zal je aandacht gegrepen worden door de talloze wijnvelden. De Napolitaanse Lacryma Christi is een heerlijke variant die locals hier op de flanken van de berg produceren. Zo kun je jezelf na een flinke wandeling belonen met een heerlijke Vesuvio-wijn. Lijkt deze excursie jou wel wat? Lees dan meer over de excursie met lunch en wijnproeverij van VesuvioTour.


(Foto 1. Vesuvius)

2. Proef Napels

Napels is een ontzettend populaire bestemming voor vakantiegangers, maar dat betekent niet dat je het traditionele karakter en de charme niet kunt bewonderen tijdens een fly & drive. Het historische centrum staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is wat ons betreft volkomen terecht. Een wandeling door de gezellige straten en langs de historische highlights is dus zeker aan te raden. Bovendien is er geen betere manier om deze stad te proeven dan via je smaakpapillen, dus strijk neer bij een gezellig tentje en laat je verrassen door de tips van locals. Het maken van streetfood kunnen de Napolitanen als geen ander, dus voor de ultieme belevenis verwen je jezelf met lokaal streetfood. Buon Appetito!


(Foto 2. Napels)

3. Ontdek de vulkanische krater Solfatara di Pozzuoli

Van de vulkaan Vesuvius reizen we door naar de Solfatara di Pozzuoli, die wordt gezien als een openlucht laboratorium. Met een oppervlakte van 33 hectare heb je hier alle ruimte om een uitgebreide wandeling te maken door een uitgestrekte oase aan rust. Bovendien is er rondom de vulkaan genoeg groen te bewonderen, waardoor natuurliefhebbers hun geluk niet op kunnen. Op de Solfatara zijn regelmatig rookslierten te ontdekken en zo nu en dan zijn er aardschokken te voelen die toeristen een onvergetelijke ervaring bezorgen. Kenmerkend zijn bovendien de fumarolen, die ook wel solfataren worden genoemd. Dit is een van de vele to do’s in Campania die je beslist niet mag missen tijdens een rondreis!


(Foto 3. Pozzuoli e Solfatara)

4. Bezoek de oude tempels van Paestum in Salerno

Van Pozzuoli zakken we af naar de Griekse tempels van Paestum in Salerno, die werkelijk door iedere toerist goed ontvangen zullen worden. Deze oude tempels zijn onderdeel van het Nationaal Park Cilento en stelen vanaf het eerste moment de show. Bovendien zijn ze nog in prima staat, waardoor je met weinig verbeelding even teruggaat in de tijd. De tempels zijn gewijd aan god(inn)en Hera, Poseidon en Ceres en het archeologische gebied rondom de tempels is overigens ook op de UNESCO werelderfgoedlijst te vinden. Reden genoeg om tijdens je vakantie in Campania een bezoek te brengen aan deze elementen uit de oudheid.


(Foto 4. Paestum)

5. Lik je vingers af bij de pizza uit Napels

Op vakantie in Italië? Dan zijn pizza’s natuurlijk onmisbaar! Deze culinaire verwennerij smaakt nergens zo goed als in het land van de pizza’s zelf. Pizza vond eeuwen geleden zijn oorsprong in Napels, en tot op de dag van vandaag vinden wij dit de plek waar pizza’s het beste smaken. Zodra je de menukaart voor je neus hebt, is de keuze snel gemaakt, want de Napolitaanse pizza is hier de specialiteit. Niet voor niets heeft de Napolitaanse pizza een plekje op de UNESCO lijst met Italiaans werelderfgoed veroverd. Naast in Napels zelf smaakt deze lekkernij het lekkerst in de gemeenten Gragnano en Vico Equense. Probeer de pizza in alle drie de steden en je wordt stuk voor stuk verrast door de verschillende varianten en bereidingswijze. Welke variant is jouw favoriet? Wil je tijdens je vakantie de geheimen van de Napolitaanse keuken verder verkennen? Dan is deze excursie wellicht iets voor jou.


(Foto 5. Keuken Excursie in Sorrento)

6. Ontbijt als een echte Napolitaan

De dag goed beginnen voordat je in de auto stapt om bruisende plekken te ontdekken? Dat kan nergens zo goed als in Campania. Als je geen ochtendmens bent, word je dat wel door de smaakvolle koffie. De echte Napolitaanse variant is bij zowel locals als toeristen geliefd. Bestel dus zeker een Kimbo of Passalacqua, want hierna kun je met frisse moed en vol energie de dag starten. Wie graag de maag goed vult, doet er goed aan om bij de koffie Sfogliatella te bestellen. Wedden dat dit typische gebak uit Napels naar meer smaakt?

7. Laat je betoveren door de kust van Amalfi

De Amalfikust wordt ook wel beschreven als een van de mooiste plekken op aarde, en tijdens een bezoek begrepen we direct waarom. Aan de ene kant omgeven door bergen, en aan de andere kant omsingeld door water dat nergens blauwer is. De omgeving van de Amalfikust is bijna net zo sprookjesachtig als de dorpen en steden die je hier vindt. Elke plek beschikt over zijn eigen unieke kenmerken, waardoor het zeker aan te raden is om hier een roadtrip te maken. Kunst, cultuur en vele citroenbomen komen op en top samen in de hoofdstad Amalfi. Rijd je een stukje verder, dan kom je terecht in Positano en Ravello. In beide steden word je direct verleid door het romantische karakter en zul je met alle liefde willen verdwalen.


(Foto 6. Amalfi)

8. Bezoek het schiereiland van Sorrento

Wil je genieten van de meest mooie panorama’s? Dan raden wij het schiereiland van Sorrento meer dan aan. Een plek waar toeristen nog niet de overhand hebben en je daarom extra kunt genieten van de schoonheid. Naast de schoonheid kenmerkt dit schiereiland zich door de gastvrijheid van de bewoners. Tijdens een bezoek zul je je hier dus volledig thuis voelen! Rijd om het schiereiland van Sorrento en zet Vico Equense en het eiland Capri ook op je bucketlist, want deze plekken brengen je vakantie ongetwijfeld naar een hoogtepunt.


(Foto 7. Sorrento)

9. Laat je verbazen door Pompeii

De Romeinse stad Pompeii zal tijdens een bezoek diepe indruk achterlaten op jong en oud. De stad is dankzij zijn geschiedenis tot op de dag van vandaag wereldberoemd. Liefhebber van de oudheid of niet, wij zijn ervan overtuigd dat iedereen deze stad met eigen ogen gezien moet hebben. Sinds de uitbarsting in het jaar 79 worden er nog steeds archeologische ontdekkingen gedaan die door bezoekers als zeer interessant worden bestempeld.


(Foto 8. Pompeii)

10. Beleef verrassend Funivia del Monte Faito

Wie geen hoogtevrees heeft en de vakantie in Campania graag met een hoogtepunt wil afsluiten, doet er goed aan om een kabelbaanrit vanuit Castellammare di Stabia te maken. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over de kust van Sorrento en de Monte Vesuvio. Wij weten zeker dat dit voor jong en oud een onvergetelijke ervaring is. Kom je het ook beleven?

Combineer de tips van locals tijdens een vakantie in Campania

Bovenstaande activiteiten combineren met een rondreis door de mooiste regio van Italië? Bij VesuvioTour hebben we een aantal mooie fly & drives geselecteerd waarmee je het beste van Campania ontdekt. Wat dacht je van de Rondreis door Campania met verblijf in Authentieke Bed & Breakfasts of de Fly & Drive naar Sorrento en de Amalfikust? Bovendien verblijf je in de mooiste accommodaties, waardoor je vakantie hoe dan ook onvergetelijk wordt. Neem een kijkje op de website en kies een fly & drive die bij jou past!


(Foto 9. Amalfi Coast)

Dit waren onze favoriete to do’s in Campania. Welke activiteiten zet jij op je bucketlist?

Geschreven door Renske