HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Madeira

Het Groene Paradijs

Als de Portugese stranden niet genoeg voor je zijn, is een aangename omweg naar Madeira misschien een idee. Een archipel van weelderige vulkanische eilanden met een mild klimaat op slechts 500 km van de Afrikaanse kust. De archipel dankt zijn naam aan het grootste eiland Madeira met de hoofdstad Funchal, en op de tweede plaats hebben we Porto Santo met zijn belangrijkste stad Vila Baleira, waar u het huis van Christopher Columbus kunt bezoeken. De andere vijf eilanden van de archipel, gegroepeerd in Desertas en Selvagens, zijn onbewoond.

We raden zeker aan om een auto te huren om optimaal te genieten van het eiland Madeira door op zoek te gaan naar de meest romantische en schilderachtige plekjes. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers, die hier het grootste laurissilva-bos ter wereld vinden dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Het klimaat is het hele jaar door mild, maar als je van wijn houdt, is september de maand van uitmuntendheid, wanneer het Madeira-oogstfeest wordt gehouden. Dit is zeker de viering van een van de emblematische producten van het eiland.