HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Sicilië

Beste accommodaties op Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee en een van de mooiste eilanden van de planeet. Op dit eiland komen kunst, historie en cultuur nergens zo samen met het landschap als hier; een wereld die moet worden ontdekt. Recentelijk is men in Sicilië begonnen met het benutten van het grote aanbod aan natuurlijke en kunsthistorische rijkdommen en is daarmee een van de meest bezochte bestemmingen van Italië geworden.
Van Oost naar West ligt er een aaneenschakeling van magisch landschapsschoon dat perfect is geïntegreerd met het architectonische landschap eromheen. Het Middellandse Zeeklimaat, de wilde natuur, de bergen en vlaktes, de prachtige inhammen en eilanden, de actieve vulkanen en de mooiste stranden aan de Middellandse Zee maken Sicilië een must voor toeristen.

Authentiek Sicilië


Alsof het openluchtmusea zijn, bezitten alle plekken, van grote steden tot kleine dorpjes, unieke schatten die van dit eiland een tijdloos theater maken. Meer van tweeduizend jaar lang heeft Sicilië artistieke producties gebaard van universele waarde: vanaf de antieke monumenten van Segesta, Agrigento en Selinunte, tot aan de Griekse en Romeinse resten bij Syracuse en Taormina, de majestueuze Normandische gebouwen in Palermo en Monreale en de barok in de Val di Noto.

Sicilië heeft 5 plekken die tot UNESCO werelderfgoed zijn verklaard:
  • Tempels van Agrigento
  • Laat-barokke steden in de Val di Noto
  • Syracuse en de Necropolis van Pantalica
  • Villa Romana del Casale (Piazza Armerina)
  • Eolische Eilanden