HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Molise

Must-see Bestemmingen In Molise

Heb je weleens van Molise gehoord? Door sommigen "Il Selvaggio West" bijgenaamd en door anderen grappend "het regio dat niet bestaat", is Molise de minst bekende Italiaanse regio, zelfs onder de Italianen.
VesuvioTour wil je kennis laten maken met deze regio rijk aan oude tradities en adembenemende landschappen, middeleeuwse dorpen en kastelen, natuurreservaten en archeologische gebieden. Om maar een paar redenen te noemen voor een unieke reis en een onvergetelijke ervaring.
Dit gebied van wolven, wilde zwijnen en spooksteden, ooit geplunderd door piraten en rovers, biedt de reiziger tegenwoordig een werkelijk indrukwekkende toeristische ervaring. Laten we beginnen met het verkennen van zijn wonderen en zijn verborgen schatten. Ontdek het gebied, de reservaten en de natuurlijke oases...

Door een toevallige ontmoeting heb ik de regio Molise in mijn reisnetwerk opgenomen. In Amsterdam bij 'Italia al Dente' ontmoette ik Michele uit Termoli. Onder het genot van het proeven van wijn en 'caciocavallo' (speciale Italiaanse kaas) vertelde hij met veel passie en oprechtheid over Molise. Ik besloot dat ik Molise absoluut moest bezoeken!

Michele had meer dan gelijk! De streek Molise is nog onontdekt door het massatoerisme. De mensen zijn er hartelijk en de oude tradities bestaan er nog steeds. De meest geweldige en typische soorten voedsel zijn er te vinden zoals zwarte en witte truffels, kaas en 'Capocollo' (een traditionele gedroogde ham van varkensvlees).
De streek is rechthoekig gevormd, met bergen en heuvels die bijna helemaal doorlopen tot de kustlijn. Het landschap doet denken aan de Toscaans panorama's. Vanuit Termoli is het een 'must' om een dagje door te brengen met het bezoeken van de Isole Tremiti (de Tremetische Eilanden), een mooi voorbeeld van de Mediterraanse stijl.
Van Termoli naar Agnone, komt u langs de terrassen van Sant'Angelo Limosano. U zult vast net zo genieten van deze tocht als ik de afgelopen zomer deed toen in de onontdekte heuvels van Molise bezocht!
Tips: In Agnone vindt u de klokkenmakerij Marinelli. Het is een van oudste familiebedrijven ter wereld: er worden al 1000 jaar klokken gemaakt!