HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Liguria

Beste Accommodaties In Ligurië

Liguria, gelegen in het noordwesten van Italië en grenzend aan zuid-frankrijk, staat bekend om de heerlijke olijfolie, de pesto genovese, de focaccia en natuurlijk om de vele badplaatsen en dorpjes zoals de Cinque Terre, Cervo, Alassio etc. Ook bekend is het San Remo festival, waar sinds 1951 jaarlijks een wedstrijd met Italiaanse liedjes wordt gehouden.

Liguria is één van de kleinste gebieden in Italië en heeft een kustlijn van ruim 300 kilometer lang. Het gebied wordt ook wel Bloemenrivièra genoemd en is verdeeld in Riviera di Ponente aan de westkant van Genua en Riviera di Levante aan de oostkant. Riviera di Ponente bestaat vooral uit lange zandstranden en we vinden hier de Alpi Liguri (Ligurische Alpen) terwijl de Riviera di Levante vooral kiezelstranden heeft en vooral bekend staat om de Cinque Terre.

Liguria heeft de volgende plekken die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan:

  • Cinque Terre, Porto Venere en de eilanden Palmarìa, Tino en Tinetto
  • Historisch centrum van Genova

Naast de vele stranden en mooie dorpjes heeft Liguria ook een rijke gastronomie: de beroemde pesto genovese, de heerlijke focaccia, farinata, extra vergine olijfolie, en nog veel meer!