HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Emilia Romagna

Topbestemmingen in Emilia Romagna

Emilia Romagna is een van de vlakste en veelzijdigste, maar ook een van de rijkste gebieden in Italië.Welke in het noorden grenst aan de rivier de Po, in het zuiden aan de Appenijnen en het oostelijke deel aan De Adriatische zee.Het is ontstaan uit een samenvoeging van twee historische regio’s; het oude Emilia die zijn naam ontleent aan de grote verbindingsweg van Piacenza naar Rimini de via Emiliana en Romagna , het oostelijke deel, en Emilia Romagna werd geboren.

Met de regionale hoofdstad, Bologna, ook wel “de vette" genoemd, deze bijnaam vertaalt heel goed het Italiaanse leven hier. Waar plezier met een hoofdletter “P” geschreven dient te worden. Dit komt vooral door het toerisme aan de kust van de Adriatische zee, waar je vertier kunt hebben en heerlijk kunt genieten van de zon, zee, de mooie stranden en de gezellige badplaatsen. Maar ook het binnenland mogen we zeker niet vergeten, denk maar eens aan Bologna, Parma, Ferrara, Modena, Cesenatico. Stuk voor stuk prachtige steden ideaal voor de cultuurliefhebbers onder ons.Zo behoren de steden Ferrara, maar ook Ravenna en Cesena tot Unesco’ s werelderfgoederen.

Het is ook een gebied van snelheid, sport en motoren. Met grote gerenommeerde bedrijven zoals Ferrari, Maserati, Ducati en Lamborghini. Snelheid liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de productielijnen van de meest prestigieuze auto's van de beroemde autofabrikant Lamborghini en zijn trofeeën bewonderen in het museum.

Maar ook de Bourgondiërs onder ons kunnen hier heerlijk genieten van de vele specialiteiten die Emilia Romagna rijk is. De veelzijdige keuken mag zeker niet onbesproken blijven, bij velen al bekend door onder andere de Parmaham en Parmezaanse kaas uit jawel de prachtige rijke gastronomische stad Parma! Uiteraard kennen we allemaal Mortadella di Bologna of Spaghetti alla Bolognese. En over de Aceto Balsamico van Modena nog niet te spreken.

Genoeg te doen, zien, te beleven en te proeven in deze mooie regio.